Gabi néni tanácsai

1 kg burgonyát meghámozom, megmosom, és vékony karikákra vágom. Egy teflon- vagy jénai tál aljára rakom a burgonya felét. Négy közepes almát héjától, magházától megtisztítom, és szeletekre vágom. Rárakom a tepsiben lévő burgonyára. Egy szál vastagabb sárgarépát lereszelek tormareszelőn és az almára terítem. Utána befedem a maradék burgonyával, a tetejére pedig 2 dl tejfölt simítok. A tejfölbe elkeverek 1 ek. (csapott!) őrölt köményt, nagyon kicsi sót és egy tojást. Közepes lángon körülbelül 20 percig sütöm. Nem szükséges zsiradék hozzá. Az alma, a sárgarépa és a tejföl elég ahhoz, hogy a gőzében megsüljön. Bármilyen savanyúság vagy mártás illik hozzá.

diéta, ételrecept | Gyógy-ír   Kisalföld | Ledó, L.
Rakott burgonya

| diéta, ételrecept
2002-07-29 11:16:30


data-full-width-responsive="true">