Táplálkozástudományi kérdezz-felelek

K.: Igaz, hogy ahol a testen háj van, ott megnő a rák kockázata?

táplákozás, étrend, inzulin, zsír, anyagcsere, daganat, Neoplasma, tumor, Blastoma, rák, zsír | The New York Times Health News Service   Medincorp | Collins, K.

V.: A hason lerakódott zsírnak aktívabb az anyagcseréje, mint a test más részén. A Journal of the National Cancer Institute jelentést tett közzé egy átfogó tanulmányról, amelyben 65 év fölöttieket vizsgáltak, és megállapították, hogy a 92 cm-nél vastagabb derekú férfiaknál és a 82 cm-nél vastagabb derekú nőknél kétszer akkora a vastag- és végbélrák kockázata, mint a soványabbaknál.

A derékon lerakódott nagy mennyiségű zsír több inzulin és inzulinszerű növekedési faktor termelésére ösztönzi a szervezetet, ami a legújabb kutatások szerint szintén stimulálja a colorectalis rákok kifejlődését. A jó hír az, hogy a mozgással és a helyes étrenddel hatékonyan lehet csökkenteni a derékbőséget.

Lényeges, hogy nem a hasizom erősítésére szolgáló, ún. tonizáló gyakorlatokról van itt szó (például a felülés), hanem az aerob gyakorlatokról, mint például a gyors séta, az égeti el a felesleges zsírt.

Megjelent: Medical PressCorps News Service

| táplákozás, étrend, inzulin, zsír, anyagcsere, Daganat, Neoplasma, Tumor, Blastoma, Rák
2002-07-31 17:11:01

Web Design & Development Prowebshop