A koffein és a vércukor

K.: Befolyásolja-e a koffein a vércukorszintet?

koffein, vércukor, hormon, Diabetes mellitus, cukorbetegség, Cukorbaj, cukorbeteg, diabetes | The New York Times Health News Service   Medincorp | Collins, K.

V.: A kutatások azt mutatják, hogy a koffein hatással lehet a vércukorszintre. Akár kávé, üdítőital vagy bizonyos vény nélkül kapható gyógyszerek formájában kerül a szervezetbe, a 2-3 normál adag kávénak megfelelő koffeinmennyiség megnöveli bizonyos, ún. "harcolj vagy menekülj" hormonok szintjét. Ezek a hormonok magasan tartják a vércukorszintet, hogy legyen elég energiánk harcolni vagy menekülni, ami az evolúció egy korábbi szakaszában megóvott bennünket.

Egy nemrégiben megjelent tanulmányban a vizsgált személyeknek adott koffein a vártnál magasabb vércukorszinteket produkált szénhidrát fogyasztása után a második vagy harmadik órában. A diabéteszeseknek meg kell gondolniuk, lehet, hogy a koffein emeli az amúgy is magas vércukorszintet.

Megjelent: American Institute for Cancer Research

| koffein, vércukor, hormon, Diabetes mellitus, Cukorbetegség, Cukorbaj, Cukorbeteg, Diabetes
2005-03-12 19:52:47


A méz nem csupán édesség

Ismerjük, becsüljük-e eléggé ezt a folyékony aranyhoz hasonlatos, édes és finom táplálékot, melyet a régi görögök az istenek eledelének tartottak? Vajon mi az oka, ...


Már tudjuk, miért jó a fokhagyma

Kutatók között széles körben elterjedt nézet, hogy a fokhagyma ízét és illatát adó szerves összetevője, az allicin a világ egyik legelterjedtebb antioxidánsa.


Honnan tudjuk, hogy tényleg bio a bio?

Divatos a bio termékek fogyasztása, és jogosan, mert sokan próbálnak minél kevesebb mesterséges adalékot, illetve vegyszert bejuttatni a szervezetükbe.


Kidolgozták az "ideális étrendet"

A vörös húsok és a cukor globális átlagfogyasztásának felére csökkentése, valamint a gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek és magvak fogyasztásának megkétszerezés...


Egészséges zöldségek télen is

Télen sem kell lemondanunk az egészséges zöldségekről és gyümölcsökről. Néhány ötlet az étrend színesítésére, változatossá tételére: