Országos reprezentatív felmérés indul a gyermekek egészséges táplálkozásáról

A korábbi tapasztalatok alapján a gyermekek többsége nem étkezik helyesen. Mivel gyakran nem is reggeliznek, így nem jutnak kellő vitamin és energiamennyiséghez, amely segítené őket az egész napos koncentrációban, és a megfelelő teljesítmény elérésében.

táplálkozás, gyermek | InforMed Hírek5   InforMed
A táplálkozástudományi szakemberek szerint a reggeli a legfontosabb mind közül, különösen a gyerekeknél. És bár a legtöbb szülő ezt tudja, mégis csak kevesen tesznek érte.

A Nagyranövök Mozgalom, mely figyelemfelkeltő kampányba kezd annak érdekében, hogy a gyerekek egészségesen étkezzenek otthon, és felnőttként majd maguk is tudatosan étkezzenek. A szülők aktivizálása mellett a mozgalom egy országos méretű, reprezentatív kutatást is készít annak kiderítésére, vajon reggeliznek-e a gyerekek, és ha igen, mit esznek? A kutatás során nem csak a szülőket, hanem magukat a gyerekeket kérdezik.

A kutatást az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) is támogatja, célja, hogy a szakemberek feltérképezhessék azokat a területeket, ahol hiányosságok vannak. A kérdőívek eredményeit tanulmányban összegzik; az ebből levont következtetések alapján sokkal célzottabban szervezhetők lesznek majd a szülőknek szánt figyelemfelhívó, illetve oktató jellegű kampányok. A hamarosan megújuló honlapra a kutatás metódusa és eredményei részletesen is felkerülnek.

| táplálkozás, gyermek
2007-01-25 22:25:38


Web Design & Development Prowebshop