Főoldal/ Diéta/ Egészséges táplálkozás/

Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 13 cikkekben szerepel:

1. Egészségesebb a bio
(2016-02-17)
Majdnem 50 százalékkal több omega-3 zsírsav található a bio tejben és húsokban, mint a nem bioban- állapította meg egy nemzetközi...

2. Értetlenül fogadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a WHO új besorolását
(2015-10-29)
Értetlenül fogadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC - az Egészségügyi Világszervez...

3. A feldolgozott húskészítmények nem a legegészségesebbek
(2015-10-28)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) e témában megjelent jelentése a szakemberek számára nem tartalmazott új megállapításokat -...

4. Rákkeltő a felvágott és a vörös hús is?
(2015-10-28)
A végbélrák kialakulása és a feldolgozott húsipari termékek - például a virsli, a sonka, a kolbászfélék, a felvágottak, a húsk...

5. Grillezési fortélyok
(2011-08-01)
Nyári estéken, ha éppen az időjárás is úgy akarja, készítsük a szabadban vagy a teraszon a vacsoránkat. Egy grill party nem csak ...

6. A pácolt húsok fogyasztása és a hasnyálmirigyrák között nem találtak kapcsolatot
(2011-07-01)
Nincs bizonyíték arra, hogy a pácolt és füstölt húsok, például a sonka, szalonna vagy kolbász fogyasztása emeli a hasnyálmirigy...

7. A hemolitikus urémiás szindróma és a trombotikus thrombocytopeniás purpura molekuláris szemléletű klasszifikációja és diagnosztikájuknak aktuális kérdései
(2008-06-25)
A hemolitikus urémiás szindróma és a trombotikus thrombocytopeniás purpura klinikai diagnózisok átfedő, történelmi leírásokon al...

8. Haemolytic uremic syndrome and thrombotic thrombocytopenic purpura: Classification based on molecular etiology and review on recent developments of diagnostics
(2008-06-25)
Haemolytic uremic syndrome and thrombotic thrombocytopenic purpura are overlapping clinical entities based on historical classification. Rec...

9. A szénmonoxidtól a hús hosszabb ideig megtartja vörös színét
(2006-02-23)
Azok a vásárlók, akik a hús frissességét a színe alapján állapítják meg, becsapva érezhetik magukat, mert az iparban szénmonoxi...

10. Fogyni szeretne? Egyen több húst!
(2003-02-14)
Évekkel ezelőtt magas zsírtartalmúnak kiáltották ki az állati eredetű élelmiszereket. Ennek hatására az emberek csökkentették ...

11. Három év tapasztalata – E. coli O157 fertőzés miatti kórházi felvételek száma felnőttek körében Skócia északkeleti részén
(2003-01-07)
Sporadikusan terjedőben van az E. Coli O157 (Enterohaemorrhagiás Escherichia coli egyik szerotípusa). A fertőzés nem mindig jár lázza...

12. Veszélyes húsok
(2001-11-25)
Veszélyes húst vásárolni - derül ki a napokban nyilvánosságra hozott felmérésekből. Mint arról szombaton már hírt adtunk, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség közelmúltban lezárt, 766 kereskedelmi egység...

13. Szigorodó élelmiszer-biztonság
(2001-02-03)
Az Európai Unió élelmiszer-biztonsági szigorításait követik a hazai hatóságok is: az ellenőrzés fokozása, a veszélyek gyorsabb elhárítása érdekében új szakhivatal felállítását tervezi az agrártárca. B...

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop