Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 27 cikkekben szerepel:

1. Vitaminok és sport
(2017-03-29)
A táplálkozás nélkülözhetetlen elemei a vitaminok. Ezek olyan szerves vegyületek, melyeket a szervezet nem képes szükségletének m...

Több zsírt, konyhasót és kevesebb rostot fogyasztanak, továbbá rendszertelenül esznek az egyetemisták, és ugyanazokat a táplálkoz...

Az Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat 2009 a negyedik az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi In...

4. A sült szalonna varázsa
(2012-03-19)
Britek millióinak kedvence a sült szalonnás szendvics, és a kutatók most föltárták a vonzereje mögötti tudományos tényeket: az ...

Kanadai kutatók a kávéivásban rejlő és mindmáig ismeretlen veszélyekre hívták fel a figyelmet: egy zsírokban gazdag gyorséttermi...

6. Depresszió ételektől?
(2011-02-21)
Egy Spanyolországban lefolytatott vizsgálatból az derül ki, hogy a transz-zsírokban és telített zsírokban gazdag étrend növelheti ...

7. Depresszió ételektől?
(2011-02-21)
Egy Spanyolországban lefolytatott vizsgálatból az derül ki, hogy a transz-zsírokban és telített zsírokban gazdag étrend növelheti ...

Rájöttek arra, hogyan raktározzák a sejtjek a zsírt. Megtalálták azt a két gént, amely azért felelős, hogy egy foszfolipidekből ...

Táplálékunk létfontosságú alkotói a zsírok. De zsír és zsír között is különbséget kell tennünk. A növényekben előfordul...

A Massachussetts-kórház tudósai zsírolvasztó lézert kísérleteztek ki, amely szerintük szerepet játszhat a koszorúérmeszesedés, ...

A kamaszok ugyan gyakran étkeznek egészségtelenül, és gyakran pattanásosak, még nem jelenti azt, hogy az előbbi okozza az utóbbit.

Egy több mint 13 ezer nő részvételével Norfolkban lefolytatott tanulmány szerint azok a nők, akik túlságosan zsírosan étkeznek, k...

PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG. Számos epidemiológiai tanulmány kimutatta, hogy a nagy mennyiségű linolénsav és az alacsony mennyiségű hal...

A cambridge-i Whitehead Institute elhízott egerei állandóan zsíros és édes eleséget fogyasztanak, ami látszólag halálos kombin...

15. Gyors cellulitiszprogram
(2001-03-01)
Torna, zsírégető krémek, diéták. A legtöbb nő már mindent kipróbált, hogy végre megszabaduljon a popsiján és combján lát...

Világszerte előkelő helyet foglalnak el a népesség megbetegedési és halálozási statisztikájában a szív- és érrendszeri bete...

K.: Igaz, hogy ahol a testen háj van, ott megnő a rák kockázata?

K.: Igaz-e, hogy elfogadásra került egy új gyógyszer, amely lehetővé teszi, hogy annyi zsiradékot egyen az ember, amennyit csak a...

19. Fogások és morzsák
(2000-10-06)
Születésünk pillanatától tudatában vagyunk a táplálkozás kiemelkedő szerepének. Már újszülöttként ösztönösen bújunk ...

20. Építő energia
(2000-10-06)
A fehérje nem kifejezetten energiaforrás, a szervezet a belőle származó hőt használja fel, de csak hideg időben. Az elhasználó...

21. Sajtok
(1999-12-00)
"Hogy lehet az olyan országot kormányozni, ahol csak sajtokból több mint 250-félét gyártanak! " (De Gaulle francia köztársasági...

22. Kell egy kis keserű!
(1999-10-00)
A zsírallergiában szenvedő betegek zsíros ételek fogyasztása után rosszullétre, hasfájásra és émelygésre panaszkodnak (eset...

A modern ember, a "homo sapiens urbanus", bármilyen meglepő, a bőséges mennyiség és a látszólagos változatosság ellenére is hi...

24. A zsírok szerepe
(1998-07-20)
A zsírok szerepe a táplálkozásban a legvitatottabb. Az életkörülmények javulásával a zsírfogyasztás az azelőtti 20-30 száza...

25. Zsírok a konyhában
(1998-04-24)
A táplálkozással állati és növényi eredetű zsírokat és olajokat fogyasztunk. Az állati zsírok közül hazánkban a sertészs...

26. Antizsírprogram
(1998-02-01)
Aki zsíros ételeket eszik, egészségtelenül él. Aki elhízott, az fogyókúrázik. De nem a zsírmennyiségre ügyel, hanem vasakar...

Bevezetés és célkitűzés: A vizsgálat célja a magyar felnőtt lakosság táplálkozási szokásainak, tápanyagbevitelének és ezek i...