Meghalt a világ valaha legkövérebb, egykor hatmázsás embere

Meghalt a mexikói Manuel Uribe, a világ valaha legkövérebb embere, akinek súlya egy ponton elérte az 597 kilogrammot.

A 48 éves férfi május 2-án került kórházba a mexikói Monterreyben és hétfőn hunyt el szív- és veseelégtelenségben. Uribe 2007-ben, 560 kilósan került a Guinness rekordtartói közé "a földkerekség legnehezebb élő emberi lényeként" és a világtörténelem harmadik legkövérebb ismert embereként.

A kétes értékű cím elnyerése után a férfinak orvosok és fogyókúra segítségével sikerült leadnia 181 kilót, testsúlyának mintegy harmadát, és szerette volna felvetetni magát a rekordok könyvébe a legtöbb túlsúlyt leadó emberként is, de e téren megelőzte egy amerikai férfi.

Már serdülőként 115 kilós volt, 1992-től pedig szédítő gyorsasággal kezdett tovább hízni. 2002 óta már nem tudott felkelni az ágyból, ahol anyja és barátai etették és tették tisztába.

2008-as esküvője egy Claudia Solis nevű nővel egyike volt azon kevés alkalomnak, amikor elhagyta otthonát. Az esküvőre, akárcsak május elején a monterreyi egyetemi kórházba, daruval és mentők, polgárőrök sokaságának segítségével szállították.

Uribe szívritmuszavarral és anyagcsere-problémát okozó vesefertőzéssel került kórházba. Családját meglepte váratlan halála, mert a férfi extrém körülményei ellenére jól érezte magát a bőrében, éppen születésnapja megünneplésére készült egy grillpartival.

| elhízás, kövérség, legkövérebb, bulvár
2014-05-27 23:14:22


Web Design & Development Prowebshop