Az elhízás okozta munkahelyi hiányzás évente dollármilliárdokba kerül

Az elhízással összefüggő növekvő munkahelyi hiányzás évente több mint nyolcmilliárd dollárba (2 ezer milliárd forint) kerül az Egyesült Államokban - állapította meg a Yale Egyetem kutatása.

A tudósok két hosszú távú, a egészségi állapotot, táplálkozást és viselkedési kockázati tényezőket vizsgáló országos reprezentatív felmérés adatait elemezték - olvasható a Journal of Occupational and Environmental Medicine szakfolyóirat legújabb számában.

Azt találták, hogy az elhízás jelentősen megnöveli a mulasztott munkanapok számát: a normál súlyú dolgozókhoz képest az elhízottak évente 1,1-1,7 nappal többet hiányoznak. A Wyomingban kalkulált 14,4 millió dollártól a Kaliforniában becsült 907 millió dollárig a kiesett munkaerő becslések szerint összesen 8,65 milliárd dollárba kerül évente az Egyesült Államoknak.

A munkahelyi hiányzások teljes költségének 6,5-12,6 százaléka írható az elhízás számlájára. Tatiana Andreyeva, a tanulmány vezető szerzője a megelőzés fontosságát hangsúlyozta a kutatásról szóló közleményben.

Az amerikai felnőttek több mint egyharmada, mintegy 78 millió ember elhízott, ennek egészségügyi költségeit évente 190 milliárd dollárra (47 ezer milliárd forint) becsülik.
| elhízás, munkahelyi hiányzás
2014-11-18 07:46:06


data-full-width-responsive="true">