Szénnel díjazná egy orosz kormányzó azokat, akik hajlandóak lefogyni

Több tonna szenet ajánlott fel az általa kormányzott térség lefogyni kész túlsúlyos lakosainak egy orosz terület kormányzója.

A szibériai Kemerovo terület kormányzója, Aman Tulejev ismert szénbánya-tulajdonos elmondta, hogy egy hasonló dubaji kezdeményezéstől vette az ihletet, ahol a hatóságok aranyat terveztek felajánlani a fogyni hajlandóknak.

"Fizetni fogunk azoknak, akik kilókat ledobnak. Szénnel" - jelentette ki a kormányzó a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség szerint.

"Ráadásul nem grammokat osztogatunk, hanem tonnákat, mert ez gazdaságosabb a terület költségvetése szempontjából" - tette hozzá a kormányzó.

Oroszország a világ egyik legnagyobb szénexportőre, az eladott szén többségét a szibériai Kuzbasz-medence bányáiban termelik ki. Itt található Kemerovo terület is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Oroszország - Litvánia után - a második a volt szovjet köztársaságok közül, ahol a legtöbb gondot okoz a túlsúlyosság.

"Mindenki megértheti, hogy a kormánynak egészséges lakosságra van szüksége" - indokolta döntését Aman Tulejev.

A kormányzó szóvivője az Interfax hírügynökségnek elmondta: Tulejev azt tervezi, hogy valóság-showt szervez egy helyi tévécsatornán, ahol szén lenne a nyeremény.

"A résztvevők küzdhetnek a túlsúly ellen, és egészséges életet folytathatnak, a győztes kapja a díjat: több tonna szenet".

A kormányzó már korábban is harcot hirdetett az elhízás ellen: idén 5000 kerékpárt és 5000 túrabotot ajándékozott gyermekeknek.

| elhízás, túlsúly, Oroszország
2015-11-22 21:25:22


Csodálatos hatású diéták

Ahol csak lehetett, kerültük a „fogyókúrás diéta” kifejezést. Tettük ezt azért, mert mind a két szó arra utal, hogy valami ideiglenes dologról van szó. Gondolju...


Egyetek, nőjön a begyetek!

A magyarok számítanak Európa legelhízottabb nemzetének, és világszinten is a negyedik helyen állnak - közölte a Magyar Elhízástudományi Társaság (MET) a Gazdasági E...


A dél-európai gyerekek a leginkább elhízottak Európában

A dél-európai országokban - Görögországban, Spanyolországban, Olaszországban és Cipruson - a legnagyobb az elhízott és kövér gyerekek aránya az európai kontinensen, ...


Fogyókúra tippek a fürdőruha-szezon előtt

Sokak számára a tavasz a legnehezebb időszak. Már csak néhány hét van a strandidényig, és ha felpróbáljuk a fürdőruhát vagy a rövidnadrágot, bizony lelepleződnek a...


Nem lesz cukorbeteg a kövér gyerek, ha idejében lefogy

Nem lesz cukorbeteg a kövér gyerek, ha lefogy 13 éves koráig, állapította meg a Koppenhágai Egyetem kutatói, melyet a New England Journal of Medicine című folyóirat köz...


hirdetés