Rekordmagas a gyomorgyűrűvel élők aránya Tasmaniában

Rekordszámú ember esett át gyomorgyűrű-beavatkozáson Tasmaniában, hogy a régiót sújtó, járványszámba menő elhízást leküzdjék.

Tasmania ausztrál állam nagyjából 7500 lakóján hajtottak végre gyomorgyűrű-műtétet. A súlycsökkentő beavatkozásokra specializálódott Stephen Wilkinson szerint a szigeten az egekbe szökött a beavatkozások száma.

"Egészen egyedülálló statisztikai adatokkal van dolgunk, ugyanis a tasmán népesség nagyjából 1,5 százalékának van gyomorgyűrűje, és ehhez hasonló arány sehol máshol nincs a világon" - mondta a sebész, hozzátéve, hogy alig négy-öt hónap alatt nagyjából 120 gyomorgyűrűt helyeztek fel, így jelentősen csökkent a beavatkozásra várók sora.

Az Ausztrál Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint a tasmaniai felnőtt népesség 65 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. Az ausztrál kormány tavaly a gyomorszűkítő beavatkozások számának növelését szorgalmazta a régió lakói egyre terebélyesedő derékbőségének csökkentése érdekében. A beavatkozás nagyjából hétezer amerikai dollárba (7 millió forint) kerül.

Tasmania kormány a hét elején jelentette be, hogy 18-ról 21 vagy akár 25 évre emelhetik a dohányvásárlás és -birtoklás korhatárát az állam területén. A korhatár-emelés ötlete a kormány ötéves preventív tervének részre, aminek végső célja, hogy 2025-re Tasmania legyen Ausztrália legegészségesebb állama.

| gyomorgyűrű, Tasmania, elhízás
2015-12-23 11:25:25


Web Design & Development Prowebshop