A világ legkövérebb embere 175 kilót fogyott, hogy megoperálhassák

A világ legkövérebb embere lefogyott 175 kilót és így alkalmas lett arra, hogy sebészi úton kezeljék kóros elhízását - jelentette a Notimex mexikói hírügynökség a páciens, Juan Pedro Franco orvosaira hivatkozva.

elhízás, fogyás, gyomoráthidaló műtét | MTI Hírek13 | MTI
Az aguascalientesi férfi tavaly ősszel 595 kilót nyomott, többet, mint - eddigi ismereteink szerint - bárki más a Földön. A világ tavaly novemberben figyelt fel rá, amikor bekerült egy guadalajarai speciális klinikára, hogy előkészítsék a gyomoráthidaló műtétet, amelynek időpontját most május 9-re tűzték ki.

A 32 éves férfi, aki hat éve már fel sem tudott kelni ágyából extrém súlya miatt, egy speciálisan kialakított furgonban tette meg az utat Aguascalientes államból a szomszédos Jalisco államba.

Akkori állapota az extrém kövérség okozta szövődményekkel - többek között a cukorbetegséggel - együtt nem tette lehetővé a műtétet, előbb egy három hónapos drasztikus fogyókúrán kellett átesnie.

A páciens mára elvesztette súlya csaknem 30 százalékát. Ennek ellenére nem lehet garantálni a műtét komplikációmentességét, Franco orvosa azonban optimista.

Az első gyomoráthidaló műtét célja, hogy felére csökkenjen a páciens súlya, ezután újabb műtéten kell átesnie.

Juan Pedro Franco elmondta, hogy vannak mások is, akik hozzá hasonlóan otthonuk foglyai extrém kövérségük miatt. "Egyesek belehaltak, talán a bánatba, vagy mert nem mertek segítséget kérni".

A páciens, aki jó eséllyel bekerülhet a világrekordok könyvébe, arra buzdította a szélsőségesen kövér embereket, kérjenek segítséget, mivel már van megoldás.

A Guinness-rekordok könyvében egyelőre a 2014-ben elhunyt, szintén mexikói Manuel Uribe a csúcstartó 560 kilogrammos testsúllyal, amit 2006-ban mértek.

| elhízás, fogyás, gyomoráthidaló műtét
2017-03-29 22:47:22


data-full-width-responsive="true">