Bentlakásos iskola kövér gyerekeknek

Mal Mahedyt állandóan csúfolták, ezért nem akart iskolába járni. A 16 éves lány tudta, ilyen körülmények között nem lesz elég ereje lefogyni. A lány ma egy olyan alternatív iskola tanulója, amelybe csak súlyfelesleggel küszködő gyerekek járnak. – Itt azért jó, mert mindenkinek ugyanaz a problémája, és mindent meg lehet beszélni a többiekkel – mondja Mahedy.

fogyókúra, diéta, kövér gyerek | InforMed Hírek 2004 ;2   InforMed | Dobos, L.
A Fresno melletti 26 hektáros campuson levő Academy of the Sierras a túlsúlyos tanulók számára megnyílt első bentlakásos iskola. Azok a 13-18 éves fiatalok kerülhetnek be, akiknek legalább 15 kilogramm túlsúlyuk van, és ez minimum két éve már problémát okoz nekik. A tanulók hagyományos kollégiumi környezetben élnek, és egy diéta- és mozgás-menedzsment programban vesznek részt. A hosszú távú viselkedésbeli változások elsajátítására külön oktatják őket.

A 15 éves Terry Henry elmondása szerint más kiskorától küzd a súlyproblémájával. – Kétszer akkora voltam, mint a többi gyerek, és nagyon alacsony volt az önbecsülésem, soha nem mertem kiállni magamért – mondta Terry. – Mint egy örvény, ami húz lefelé, olyan volt az életem. Mindenféle fogyókúrát kipróbáltam, de egyre csak híztam.

Az iskola havi 5500 dollárba kerül a szülőknek, de azt remélik, megoldás lesz Terry problémájára. Az igazgató, Ryan Craig elmondta, hogy a gyerekek a tanuláson kívül viselkedés-pszichológussal, terapeutával és szociális munkással is dolgoznak, hogy sikerüljön a diétával és a mozgással kapcsolatos gondolkodásmódjukat megváltoztatni.

Az első szemeszterben mindössze 12 gyereket vettek föl, de Craig reméli, hogy évi 70-nek tudnak rövidesen lehetőséget biztosítani. Az iskola alapelve a szigorúság, az ételt kimérik, és kötelező a testmozgás. A tanulók lépésmérőt is viselnek, hogy ezzel is ellenőrizni tudják a napi mozgásmennyiséget.

ABC News
| fogyókúra, diéta, kövér gyerek
2005-05-15 18:35:34


data-full-width-responsive="true">