Diéta a McDonald’s-nál? Egyesek szerint működik!

A Super Size Me című hírhedt dokumentumfilm hatására egy amerikai nő kipróbálta a gyorséttermi diétát. Kilencven napig csak a McDonald’s-nál étkezett, és 16,5 kilót fogyott.

fogyás, elhízás, fogyókúra, McDonald's | InforMed Hírek 2005 ;3   InforMed | Dobos, L.
Teljesen más volt tehát ennek a kísérletnek az eredménye, mint amit Morgan Spurlock a dokumentumfilmje szerint tapasztalt, ő ugyanis 13,5 kilót hízott, és kis híján visszavonhatatlanul tönkrement az egészsége.

Az észak-karolinai Merab Morgan úgy vélte, nem volt tisztességes a film a világ legnagyobb gyorséttermi hálózatával szemben, mert azt sugallta, hogy az elhízottak a cég áldozatai. – Az ember saját maga felelős azért, amit megeszik, nem pedig az éttermek – jelentette ki Morgan. – Nem a kínálattal van a baj, hanem azzal, amit választunk az étlapról.

– Gondoltam, két legyet ütök egy csapásra – vallja a kétgyermekes családanya. – Egyrészt lefogyok, másrészt pedig bebizonyítom a kövéreknek, hogy nem muszáj mindent megenni, ami az étlapon szerepel.

Egy másik nő, Soso Whaley háromszor 30 napig diétázott McDonald’s módra, és 79 kilóról 62,5-re fogyott le, miután napi 2000 kalóriát fogyasztott a gyorsétteremben. – Meg kellett gondolnom, mit eszem – mondja Whaley, aki filmet is készített a diétájáról. – Nem találomra választottam, hanem gondosan megterveztem az étrendemet.

Merab Morgan is előbb letöltötte a gyorsétterem honlapjáról a táplálkozástudományi információt, és elhatározta, hogy nem fogyaszt többet napi 1400 kalóriánál. Csak kétszer evett sült burgonyát, általában inkább hamburgert és salátákat. A 90 nap elteltével 102-ről 85,5 kilóra sikerült lefogynia.

CNN
| fogyás, elhízás, fogyókúra, McDonald's
2005-08-16 14:25:43


Web Design & Development Prowebshop