Új fogyasztótabletta

Az olasz tudósok egy olyan tablettát fejlesztettek ki, ami kiterjed a gyomorban hogy a diétázók telítve érezzék a gyomrukat. Ahhoz hasonlítják a hatást, mint amikor valaki egy tál spagettit eszik, és azt mondják, hogy a tabletta néhány órán keresztül megszünteti az éhséget,

diéta, gél | InforMed Hírek5   InforMed | Glanz, J.
A tabletta alapanyaga cellulóz, és a szervezet kiüríti. Az apró tabletta porszerű mikor száraz, de amikor egy pohár vízzel lenyelik, kocsonyaszerű labdává alakul a gyomorban,

Luigi Ambrosio professzor, a vizsgálatot vezető kutató rájött arra, hogy a tablettának hasonló hatása lehet, mint a gyomorgyűrűzésnek, amely egy a gyomor méretét csökkentő műtéti eljárás. Eddig 20 emberen tesztelték, de a szakértők figyelmeztetnek arra, hogy nagyobb vizsgálatsorozat kell az anyag biztonságosságának vizsgálatához.

A tablettának még nincs neve. További 90 túlsúlyos önkéntesen vizsgálják, akiket folyamatosan ellenőrizni fognak, hogy mennyi súlyt adnak le, és jelentkezik-e bármilyen mellékhatás.

A tablettát minden étkezés előtt fél-egy órával kell bevenni, és öt-hat órán belül megy át az emésztőrendszeren. A kutatók közül az egyik kipróbálta a pirulát - körülbelül 11 órakor vette be és este hatkor még nem volt éhes.

A kutatók szerint a tabletta hatása olyan, mintha egy tál spagettit enne az ember, bevétele után lehet enni, de csak kis adagokra lesz szükség.

A vizsgálat eredményét októberre várják és megpróbálják 2008 májusában elindítani a terméket. Az elméletet kipróbálták és vizsgálták a múltban is, de nem volt ennyire hatásos, mint a cellulóz tabletta.

Mindenesetre a tablettát megfelelő táplálkozási tanácsokkal együtt kellene adni, mert nem lehet ilyen tablettákon élni.

BBC News
| diéta, gél
2007-07-01 13:07:31


data-full-width-responsive="true">