Shrek, a kétszínű szörny

Sok dolga lesz idén nyáron Shreknek, a közkedvelt rajzfilm-figurának. Még be sem mutatták a film harmadik részét, de egyes szerepeiért máris sok támadás éri a zöld szörnyet.

elhízás, kampány, Shrek | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
Shrek nevében már aláírtak szerződéseket többek közt a Snickers, az M&M’s és a McDonalds reklámozására, ugyanakkor az amerikai Egészségügyi Minisztérium vele kívánja népszerűsíteni az elhízás elleni kampányát is.

Van, aki nevet ezen, míg mások nagyon is komolyan veszik az ellentmondást. A „Reklám nélküli gyermekkor” nevű civil szervezet Shrek lemondását követeli, mert szerintük „elhízáshoz vezető ócska ételeket” reklámoz.

– Egészen biztosak vagyunk abban, hogy a minisztérium sokkal megfelelőbb szóvivőt is talál az egészséges életmód népszerűsítésére, mint egy olyan figurát, amely a McDonalds reklámembere, és mindenféle édesség fogyasztására szólítja fel híveit.

– Hogy képzelik, hogy a gyerekek megfogadják Shrek jó tanácsait az egészséges életre, és közben nem vesznek tudomást a rágcsálnivalókat hirdető másik énjéről? – kérdi Susan Linn, a civil szervezet elnöke.

A minisztérium szóvivője megvédte a testes szörny közszolgálati ténykedését és változatos étkezési szokásait, mondván Shrek nagyon népszerű az elhízás elleni kampány célközönségének soraiban. A kiegyensúlyozott, egészséges étrendbe belefér néha egy kis nyalánkság.

The Associated Press
| elhízás, kampány, Shrek
2007-04-27 11:46:06

Web Design & Development Prowebshop