Frisset vagy fagyasztottat?

Általánosan elterjedt nézet az, hogy a friss gyümölcs és zöldség sokkal táplálóbb, mint a fagyasztott vagy konzerv. Attól függ.

gyümölcs, zöldség, fagyasztott, mirelit, vitamin, gyümölcs | InforMed Hírek11   InforMed | Glanz, J.
Sokat írnak az antioxidánsok fontos szerepéről, az állandóan ismételt szöveg az, hogy együnk minél több friss zöldséget és gyümölcsöt, hallgatólagosan beleértve, hogy a fagyasztott gyümölcs másodrendű.

A valóság ezzel szemben az, hogy a fagyasztott éppen olyan jó lehet, mint a friss.

A gyümölcsöt és zöldséget akkor szedik le, amikor érett, telve van tápanyagokkal. A szállítmányt elviszik a gyárba, ott helyben megfagyasztják, nem szállítják el nagy távolságra, hogy kitegyék a pultra.

A gyümölcs, ha csak nem aznap szedik le és árulják, mint a piacon, veszít tápanyag tartalmából.

Érdemes azt is tudni, hogy ha a friss gyümölcs és zöldség csak egy hétig is a hűtőben hever, csökken a vitamintartalma, így a friss termék tápértéke kevesebb lesz, mint a fagyasztotté. Ugyanúgy, ha a felvágott zöldséget vagy gyümölcsöt csak húsz percig a konyhai pulton hagyjuk, a levegőn már veszít vitamintartalmából.
| gyümölcs, zöldség, fagyasztott, mirelit, vitamin
2013-02-11 08:37:44


data-full-width-responsive="true">