Hirdetés

Mire jó még az avokádó?

Ismert, hogy az avokádó jót tesz a szívnek, megkönnyíti a fogyást, és tele van fontos tápanyagokkal, mint a kálium és a B-vitamin. Ezeken kívül azonban a szépségünkért is sokat tehetünk ennek a nagyszerű gyümölcsnek a segítségével, valamint újabb recepteket is kipróbálhatunk a konyhában.

avokádó, szépségápolás, táplálkozás, tápanyag |

InforMed Hírek10   InforMed | Sándor, K.

Táskás szemek

Ha már semmiféle drága krém nem használ, nézzünk szét a konyhában! Igen, az avokádó megszabadít a szem alatti táskáktól.

Hámozzuk meg, vegyük ki a magját, és a két félt daraboljuk tovább fél centi vastag szeletekre. Feküdjünk le, és tegyük néhányat a szemünk alá. Húsz perc múlva eltűnnek a csúnya táskák.

Hajápolás

Még itt sincs a tél, de sokak haja már száraz, töredezett. Ilyenkor tegyünk fel avokádó pakolást, csodát művel.

Egy tálban keverjünk simára egy érett avokádót egy evőkanál extra szűz olívaolajjal és olvasztott shea vajjal (ha hozzájutunk), tegyük fel a haj tövére és a végekre, hagyjuk rajta 30 percen át, majd mossuk le meleg vízzel.

Bőrfrissítő maszk

Száraz bőrre kiválóan alkalmas az alábbi maszk: keverjünk össze egy avokádót, egy tojásfehérjét, két evőkanál zabpelyhet és egy evőkanál citromlét. Kenjük fel bőségesen, hagyjuk az arcunkon 15-20 percig, majd meleg vízzel öblítsük le. Heti kétszeri alkalmazásával puha, fiatalos lesz a bőrünk.

Szendvicskrém

Keverjünk ki egy avokádót néhány csepp lime-mal, lilahagymával, fokhagymával, olívaolajjal, köménnyel, sóval és borssal. Nagyon finom.

Bébiétel

Négyhónapos kor fölött ajánlatos, de bevezetése előtt beszéljünk a gyermekorvossal. A babák nagyon kedvelik, mert sima, bársonyos az állaga és enyhe az íze. Készítsünk pürét az avokádóból egy kis vízzel, anyatejjel vagy tápszerrel, ha édesebben akarjuk adni, tegyünk hozzá banánt is.

Health.com
avokádó, szépségápolás, táplálkozás, tápanyag

2012-11-19 05:48:51

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop