Néhány tudnivaló a táplálék-kiegészítőkről és a vitaminokról

Természetes táplálékunk tartalmazza a vitaminokat és ásványi anyagok naponta szükséges mennyiségét. Aki nem jut elég vitaminhoz valamilyen oknál fogva, jó megoldás lehet a vitaminkészítmények és táplálékkiegészítők szedése.

vitaminok, ásványi anyagok, táplálékkiegészítők | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
Számos vitaminkészítmény és táplálékkiegészítő létezik a piacon, hatalmas üzlet. A bevitel lehetséges kapszula, a folyadék és tabletta formájában, a lényeg, hogy mindenki találja meg a számára legmegfelelőbbet.

Sokan a folyékony vitaminokat kedvelik, bár kevés vitamint forgalmaznak ebben a formában, mely különösen nyelési zavar esetén ajánlott.

A tablettával az egyetlen probléma a felszívódása lehet. A megfelelő lebontáshoz szerves adalékanyagok szükségesek, ezek azonban meglehetősen drágák, sok készítményből hiányoznak is. Létezik bevonattal ellátott tabletta is.

Vannak, akik számára a kapszula a legmegfelelőbb, gyorsan, könnyen oldódik. Általában két kapszula tartalmaz annyi hatóanyagot, mint egy tabletta, mivel a kapszulákban levő anyag nincs összepréselve.

A vitaminkészítmények általában jól helyettesítik a természetes élelmiszerekben található ásványi és tápanyagokat. A sportolók a plusz energiáért szedik a táplálékkiegészítőket.

A vitaminkészítmények minden gyógyszertárban és gyógyáruboltban kaphatók, és megrendelhetők az interneten is.

Mindenképpen meg kell beszélni a háziorvossal, mielőtt valaki valamelyik táplálék-kiegészítőt elkezdi szedni. A vitaminoknak, táplálékkiegészítőknek mellékhatásaik lehetnek és más gyógyszerrel kölcsönhatásba léphetnek, és nem helyettesítik az élelmiszereket. Az egészség kulcsa a helyes étkezés, még vitaminok szedés esetén is..

Associated Content
| vitaminok, ásványi anyagok, táplálékkiegészítők
2007-03-28 17:18:32


data-full-width-responsive="true">