Főoldal/ Diéta/ Vitaminok és ásványi anyagok/

Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 27 cikkekben szerepel:

1. Antioxidánsok fogyasztása nem szükségszerűen előzi meg a szélütést és az elbutulást
(2013-02-22)
Az antioxidánsokban gazdag étrend nem szükségszerűen előzi meg az agyi érkatasztrófát és a szellemi képességek hanyatlását a...

2. Ritkább a szívinfarktus az áfonya- és földieperevőknél
(2013-01-24)
Heti három adag áfonya vagy földi eper a Nurses’ Health Study szerint egy harmaddal csökkenti a szívinfarktus kialakulásának előfo...

3. Antioxidáns táplálékkiegészítők májbetegek kezelésében
(2011-05-23)
Számtalan májbetegség társul oxidatív stresszel. Ezért javasolják az antioxidánsokat különféle májbetegségek gyógyítására. ...

4. Az előrehaladott glikáció és lipoxidáció végtermékei és receptoruk (AGE, ALE, RAGE), valamint a krónikus betegségek kapcsolata a táplálkozás szemszögéből
(2008-04-25)
Háttér: Mind a krónikus betegségek, mind az akut és krónikus megbetegedések szövődményei gyakran összefüggésbe hozhatók a glik...

5. Colorectalis tumorban szenvedő betegek tápláltsági állapota és antioxidáns-státusza
(2007-08-09)
Az oxidatív stressz a colorectalis carcinogenesis egyik rizikófaktora. A gyulladásos reakciókban aktiválódnak a leukocyták, szabad gy...

6. Az ökológiai (bio) és konvencionális termesztésű növényi élelmiszerek béltartalmának, táplálkozási értékének összehasonlítása
(2006-10-22)
Az ökoélelmiszerek fogyasztása világszerte növekszik. Ennek hatására egyre több kutatás született, mely az öko- és konvencionál...

7. Fizikai terhelés és oxidatív károsodás
(2006-06-02)
Az aerob és anaerob, valamint a rezisztencia jellegű fizikai erőfeszítés az izomban és a vérben a nagy oxidáló erejű anyagok felsz...

8. Megváltozott szempontok az antioxidáns kezelésben
(2006-04-23)
Az antioxidáns védelem elméleti lehetőségeit az érbetegségek és a daganatok megelőzésére még nem sikerült valóra váltani. A k...

9. Antioxidánsok szerepe a prevencióban
(2006-04-02)
A szabad gyökök kialakulása és az azokat semlegesítő mechanizmusok egyensúlyának felborulása oxidatív stresszhez vezet, mely szám...

10. Jelentős előrelépés a gerincvelő-sérülés kezelésében
(2005-06-23)
A Purdue Egyetem tudósainak sikerült izolálniuk azt az anyagot, amely a gerincvelő sérüléseinél leginkább felelős a szövetkároso...

11. Redox-homeosztázis gyulladásos bélbetegségekben
(2004-07-11)
A Janus-arcú oxigén szabad gyökök a szignáltranszdukciós utak szekunder hírvivői, és egyben a sejtek citotoxikus ágensei is. A szi...

12. Antioxidánsok a májvédelemben
(2004-07-04)
Az utóbbi évek kutatásai alapján kiemelkedő szerepet tulajdonítanak az antioxidáns kezelésnek az oxidatív stresszel összefüggő ...

13. Az E-számok
(2004-00-00)
Az Európai Közösség az 1960-as években fejlesztette ki az élelmiszer-adalékanyagok azonosítására az E-számozási rendszert annak ...

14. A táplálék-kiegészítők szerepe a rheumatoid arthritis megelőzésében
(2003-06-12)
ROCHESTER, USA. A rheumatoid arthritis (RA) az ízületek állandó gyulladása, ami esetenként a környező csontok és porcok pusztulás...

15. A Crohn-betegség és az antioxidánsok
(2003-04-13)
TORONTO, KANADA. A University of Toronto-n és a Toronto General Hospitalben végzett korábbi kutatásokból kiderült, hogy a Crohn-betegs...

16. A fehérbor jó hatásairól
(2003-02-17)
Több tanulmányból is kiderül, hogy a rendszeres borfogyasztás véd a szívbetegségek ellen.

17. Az antioxidánsok megóvnak a vesekárosodástól
(2003-01-15)
TAJPEJ, TAJVAN. A szív-angiográfia és angioplasztika a szív megtekintéséhez szükséges kontrasztanyag (iopamidol) miatt megterhelheti...

18. Az antioxidánsok az Alzheimer-kór megelőzésében
(2002-10-11)
ROTTERDAM, HOLLANDIA. Egyre több a bizonyíték arra nézve, hogy az oxidatív stressz fontos szerepet játszik az Alzheimer-kór kialakul...

19. Természetes eredetű készítmények szerepe az onkológiában
A táplálkozás szerepe a daganatos beteg élete során
(2002-00-00)
Az onkológiai betegségek kialakulásában s a kezelések alatt igen nagy jelentosége van a táplálkozásnak, táplálékkiegészítoknek...

20. Új bizonyítékok az antioxidánsok jótékony hatásaira
(2000-10-06)
NEW ORLEANS - Újabb vizsgálatok bizonyították, hogy az antioxidáns vitaminok csökkentik a szívbetegségek kockázatát.

21. Az antioxidánsok lelassítják a diabeteszes idegkárosodást
(2000-10-06)
SAN DIEGO - Egy vény nélkül kapható táplálékkiegészítő ígéretesnek látszik az előrehaladott állapotban levő cukorbetegek ...

22. A cardiovascularis betegségek megelőzésének új lehetőségei:
(1999-00-00)
A koleszterinszint és a vérnyomás csökkentése, valamint a dohányzás abbahagyása a cardiovascularis betegségek megelőzésében hat...

23. Az E-vitamin antioxidáns hatása és klinikai alkalmazásai
(1999-00-00)
Az antioxidánsok, amelyek az oxidatív stresszben képződő, számos betegség kialakulásában szerepet játszó, káros szabad gyökök ...

24. Az oxidatív stressz szerepe és a szabadgyökfogók preventív hatása arteriosclerosisban
(1997-09-07)
Az arteriosclerosis kialakulásában az oxidatív stressz szerepe megalapozott. Ez a patogenetikus megközelítés egyesíti magában a lipi...

25. A vörösbor cardioprotectiv hatásáról az irodalmi adatok tükrében
(1997-03-16)
Tudományos vizsgálatok sokasága kereste és keresi ma is a magyarázatot arra a "francia paradoxon" elnevezésű jelenségre, miszerint n...

26. Oxidatív stressz és atherosclerosis
(0000-00-00)
Az atherosclerosis, ami a mai napig vezető halálok a fejlett országokban, genetikai hajlam és számos ismert környezeti rizikótényez...

27. Az emberi élettartam megnövelésének lehetőségei
(0000-00-00)
Az emberi élettartam a gazdaságilag fejlett országokban az utolsó száz évben jelentősen megnőtt, mintegy 40 évről 80 évre emelked...

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop