Vizes gyógymódok

A különféle vizes gyógymódok emberemlékezet óta fontos kellékei az egészség megőrzésének, a betegségek megelőzésének, gyógyításának! ... már a rómaiak is! - konstatálhatjuk, miközben számba vesszük a "nedves" gyógymódok garmadáját. Ha velünk tart, kedves Olvasó, Ön is megismerkedhet a legnépszerűbbekkel...

A budapesti gyógyfürdők is megünneplik a víz világnapját

Programokkal készülnek a budapesti gyógyfürdők a víz világnapjára: a pénteki napot a fürdőzés mellett kiállításoknak, gyógyvízkóstolásnak, múltidézésnek és az egészségmegőrzésnek szentelik az intézmények.


Együttműködési megállapodás a budapesti gyógyfürdők népszerűsítéséért

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) turisztikai vezérigazgató-helyettese - tájékoztatta a Budapesti Városüzemeltetési Központ pénteken az MTI-t.


Mesterséges termáltavat alakítanak ki Zalakaroson

Zalakaroson új városközpontot alakítanak ki, amelynek fő eleme lesz az elfolyó gyógyvizet hasznosító, mesterséges termáltó, valamint a környék természeti értékeit bemutató park. A több mint 380 millió forintos beruházás támogatási szerződését szerdán írták alá.


BGYH: első helyen említi Budapest fürdőit a Spiegel Online

Első helyen mutatja be a budapesti fürdőket a német Spiegel Online abban az összeállításban, amelyet Európa legjobb fürdőiről készített - hívta fel a figyelmet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. szerdán.


Elindult a csődeljárás a Rác fürdő ellen

A Fővárosi Törvényszék pénteken elrendelte a Rác Nosztalgia Beruházó és Szolgáltató Kft. gazdálkodó szervezet csődeljárását - olvasható az Index hírportálon.


Augusztustól "receptre is felírható" a mofettakezelés

Augusztus 1-jétől a társadalombiztosítás támogatja az úgynevezett mofetta-, vagyis a szén-dioxidos szárazfürdő-kezelést, amely Magyarország egyetlen gyógygázfürdőjében, Mátraderecskén érhető el - közölte a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője csütörtökön az MTI-vel.


Ivókúrára is használható a hévízi gyógyvíz

Nemcsak fürdésre, de ivókúrákra is használható mostantól a hévízi gyógyvíz, miután pénteken átadták a város első nyilvános ivókútját. A gyógyvíz bél- és gyomorproblémák, valamint vesebántalmak esetén kínálhat hatékony kezelést.


A termálvizes fürdőzés hatásai

Hidrosztatikai nyomás: álló helyzetben különösen a láb ereit nyomja össze a víztömeg. A víznyomás kb. 80 százaléka érvényesül a hasfalon át a hasüregben, ezért nő a nyomás a hasban. A haskörfogat 2-6 centiméterrel csökken. A kialakult nyomáskülönbség miatt a vérkeringés a szív felé gyorsul.


Mátraderecskei főorvos: tb-támogatott lesz a mofetta-kezelés

Társadalombiztosítási támogatásban részesül a jövőben a "mátraderecskei mofetta", vagyis a természetesen feltörő szén-dioxiddal végzett kezelés - tájékoztatta az intézmény főorvosa kedden az MTI-t.


Hammam ha mondom - Ottomán reneszánsz Isztambulban

Isztambul óvárosának törökfürdőiben valaha pasák szőtték összeesküvéseiket és csábos háremhölgyek illegették magukat, mielőtt a korszerű fürdők divatba jöttek volna. A régi fürdési kultúra azonban idegenforgalmi értéke és a wellness térnyerése miatt manapság ismét felkapottá válik.


2 |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop