Naponta egy gyermeket hagynak el a szülei Tajvanon

Tajvani adatok szerint naponta legalább egy kisgyermeket hagynak el a szülei, mert nem tudnak gondoskodni róla. A kicsiknek gyakran 2-4 évet kell várniuk, hogy új otthonra találjanak.

gyereknevelés, anyagi gondok | InforMed Hírek8   InforMed
A tajvani Child Welfare League Foundation adatai szerint az elmúlt öt évben összesen 2407 kisgyermek került az alapítvány gondozásába, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan 1,3-el nőtt a szüleik által elhagyott gyermekek száma az országban. Az alapítvány tapasztalatai szerint a szülők többnyire anyagi gondok miatt mondanak le gyermekeikről. Az alapítványt 2005 és 2010 között összesen több mint 3300-an keresték meg, hogy segítséget kérjenek gyermeknevelési gondjaik megoldásában.

A Child Welfare felmérése szerint a gyermekek átlagosan 13 hónapos korukban kerülnek gondozásukba, a kicsiknek azonban átlag 2-4 évet kell várniuk, míg nevelőszülőkhöz kerülhetnek. Ennek oka vagy a gyerekek tartós betegsége, vagy hogy szüleik nehezen hozzák meg a döntést, amivel végleg lemondanak róluk. Az alapítvány a gyerekek sorsát ideiglenes befogadó családok rendszerének kiépítésével igyekszik megkönnyíteni.
| gyereknevelés, anyagi gondok
2010-10-26 18:08:22
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop