Az alváshiány agresszióhoz vezethet gyerekeknél

Amerikai kutatók szerint a kevés alvás hozzájárulhat a gyerekek agressziójához. Azok a gyerekek, akik a többieket zaklatják, bántalmazzák, többségükben álmosak nap közben.

alvás, gyermek, agresszió, viselkedészavar, alvászavar | InforMed Hírek9   InforMed | Sándor, K.
A michigani egyetem kutatói megállapították, hogy a viselkedési zavaros gyerekeknél kétszer gyakoribb az alvással összefüggő légzési zavar vagy álmosak nappal, mint azoknál, akik rendesen kialusszák magukat.

A viselkedési problémákkal küszködő általános iskolások vizsgálatakor a kutatók megállapították, hogy a nem kielégítő alvás, illetve a horkolás és az alvási apnoé okozhat nappali álmosságot, de ide vezethet a családi élet ziláltsága vagy a túl sok technikai inger is.

A helyzeten lehet változtatni. A kutatók szerint, ha a gyerek nappali álmosságát ki lehetne küszöbölni, jó eséllyel kevésbé lennének agresszívek is. Az éjszakai légzési problémák orvosolhatók, és az iskola valamint a család is sokat tehet azért, hogy a gyerek rendesen kialudja magát.

A szülőknek ajánlatos eltávolítani a TV-t, a telefont és a számítógépet a gyerek hálószobájából és megtenni mindent azért, hogy a gyerek eleget aludjon (óvodásoknál ez 11-13 óra, általános iskolásoknál 10-11 óra).
| alvás, gyermek, agresszió, viselkedészavar, alvászavar
2011-06-09 11:55:51
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop