Szerelmes óvodások

Az ember nem is tudja, hogyan reagáljon, amikor az ötéves fia azzal áll elé, hogy szerelmes az Emmába. Igaz, már hetek óta beszél róla, már születésnapi bulin is voltak együtt, de hogy szerelmes? Hiszen még csak óvodás!

gyermek, párkapcsolat, szerelem, érzelem | InforMed Hírek10   InforMed | Sándor, K.
Szakemberek szerint éppen az öt-hatéves kor az első szerelem ideje. A fiúk és a lányok kezdik észrevenni egymást, kialakul a hűség érzése és ez a titkok megosztásának időszaka is.

Ezek igen erős érzelmek, mondja a Johns Hopkins-egyetem gyermekgyógyász adjunktusa, dr. Barbara Howard, nyugodtan nevezhetjük első szerelemnek.

Az óvoda az a hely, ahol egyre több időt töltenek, és ekkorra esik a szülőktől való első elszakadás ideje is. Természetes, hogy vigaszért, biztonságért egy másik emberhez, egy társhoz fordulnak ilyenkor a gyerekek.

Ekkor próbálgatják a felnőttszerepeket is. Úgy vélik, az óvodában már felnőttesen illik viselkedni. Mindez a „ki és mi vagyok én, és mit kéne tennem?” tisztázási folyamatához tartozik.

Vannak fiúk, akik megkérik a választottjuk kezét, sőt, akár gyűrűs eljegyzést is tartanak. Mindez azonban több, mint pusztán szerepjáték, és nagyon nagy hibát követünk el, ha ilyenkor kinevetjük az ifjú szerelmeseket.

Ez idő tájt kezdik el felfedezni egymás testét is, ám nem igazán kell a szülőnek vagy a nevelőnek közbeavatkoznia. Első vagy második osztályos korukban megváltozik a gyerekek érdeklődése, a fiúk már a fiúkkal, a lányok pedig a lányokkal játszanak szívesebben, és többnyire csak emlék marad az első szerelem.

MSNBC
| gyermek, párkapcsolat, szerelem, érzelem
2012-02-20 09:28:28
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop