Mit játsszunk, ha beteg a gyerek?

A beteg kisgyereknek elsősorban nyugalomra, pihenésre van szüksége. Nehéz azonban lekötni, nyugton tartani, az pedig nem jó, ha egész nap megy a TV. Próbálkozzunk inkább tartalmas játékokkal. A gyerek gyógyul, és hasznos időt tölthetünk együtt.

gyerek, nevelés, betegség | InforMed Hírek14   InforMed | Sándor, K.

Játékok, fejtörők

Vegyük elő a kártyát, a táblajátékokat vagy a kirakóst. Ne feledjük, a beteg gyereknek alacsony az ingerküszöbe, inkább együttműködést igénylő játékot játsszunk, ne versenyezzünk.

A kis iparművész

Készítsünk figurákat gyurmából, díszítsünk fel egy zsebkendős dobozt vagy a kéztörlő gurigáját. A lényeg a folyamat, az alkotás, nem pedig az eredmény.

Játsszunk orvost

A kisgyerek a saját panaszait is jobban elmeséli, ha a betegek a plüssfigurái, ő pedig az orvos. Mérje meg a nyuszi lázát, tegyen borogatást a mackóra, és közben kérdezze ki őket.

Rajzoljunk

Nyissunk ki egy új doboz ceruzát, zsírkrétát. Javasoljuk a kicsinek, hogy rajzolja le, mit szeretne csinálni, ha meggyógyul. Vegyük elő a kifestőkönyvet és a beragasztható képeket.

Olvassunk mesét

Több részre elosztva meséljünk, a beteg gyerek figyelme nem tart sokáig.

Hangoskönyvek

Nem kell feltétlenül megvásárolni ezeket, vannak ingyenesen letölthető kiadványok is, vagy kölcsönözhetünk a könyvtárból.

Videobeszélgetés

Jó ötlet, ha felhívjuk a beteg gyerek nagyszüleit vagy valamelyik rokont, hogy beszélgessen vele. Ez nekünk is ad néhány percet a pihenésre.

További tippek:
Legyen több ötletünk készenlétben, mert a beteg kisgyerek hamar fárad, és hamar elunja az egyik játékot.

Változtassuk a gyerek helyét nap közben, pihenhet a saját ágyában, a nappaliban, vagy másutt.

Korlátozzuk a TV-nézést, mely nem a legpihentetőbb módja a gyógyulásnak.

Tegyük félre a munkát ilyenkor, összpontosítsuk a kis betegre, és töltsünk el vele annyi időt, amennyit máskor úgysem engedhetünk meg magunknak.

| gyerek, nevelés, betegség
2017-12-17 23:30:47

Web Design & Development Prowebshop