Óvjuk a kisgyerekeket az ünnepek veszélyeitől

A gyerekek számára nagy kockázatot jelentenek az ünnepek, a véletlen mérgezéstől a fulladásig számtalan veszély leselkedik rájuk. Íme néhány tipp a gyerekek védelmére az ünnepek alatt:

gyermek, veszély, mérgezés, gyógyszer | InforMed Hírek15   InforMed | Sándor, K.

A kemény cukorkát és dióféléket ne tartsuk alacsony dohányzóasztalon. Évente közel 3000 ember fullad meg, a legtöbbjük gyerek. A meghalt gyerekek közel hétharmada 3 év alatti.

Tartsuk magasan a szekrényben a vendégeink magukkal hozott gyógyszereit is. Figyelmeztessük őket, hogy ne hagyják szét a földön a bőröndjeikben a gyógyszert. A mérgezések 70 százalékának szenvedő alanya kisgyermek. A hat év alattiak 41 százaléka gyógyszermérgezést szenved.

Ellenőrizzük az ezüsttisztító szereket és a többi háztartási tisztítószert. A gyerekeket ért mérgezéseknél a vezető helyen állnak a kozmetikumok (11,9 százalék) és a háztartási vegyi árú (11,4 százalék). A növények a mérgezések 77 százalékáért felelősek. Tegyük ki jól látható helyre a helyi mérgezéses osztályok és gyermekkórházak telefonszámát.

Az áramütés elkerülése érdekében fedjük le a dugaszolóaljzatokat, távolítsuk el a hajszárítót és a hajsütővasat a fürdőkád mellől. Minden évben több mint 3000 10 év alatti gyereket kezelnek áramütés miatt.

Ne hagyjuk, hogy a gyerek tojást is tartalmazó nyers tésztát egyen, az esetleges szalmonellafertőzés elkerülése érdekében.

Források: Centers for Disease Control and Prevention, American Association of Poison Control Centers, Us. S. Consumer Product Safety Commission, Children’s Healthcare of Atlanta, www.kidssafe.com

Forrás Cox News Service

| gyermek, veszély, mérgezés, gyógyszer
2018-12-28 18:51:37

Web Design & Development Prowebshop