Csaknem napi egy órát töltenek képernyő előtt a kisgyerekek

Aggasztóan sok időt töltenek naponta a kétévesnél fiatalabb gyerekek a különböző digitális eszközök: mobiltelefonok és táblagépek képernyői előtt Ausztráliában - figyelmeztetnek a Queenslandi Egyetem kutatói, hangsúlyozva, hogy ebben az életkorban a "zéró képernyőidő" ajánlott a gyerekeknek.

gyerek, képernyő, digitális eszküz, rtalmak | InforMed Hírek16   InforMed | Sándor, K.


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az ausztrál kormány és számos nemzetközi szervezet által megfogalmazott irányelvek szerint azonban a két éven aluli gyerekeknek, akiknek az agya fontos fejlődési szakaszban van, egyáltalán nem szabadna ilyen készülékeket használniuk.

A tanulmány szerint a hároméves kor körüli gyerekek hétköznap átlagosan 94 percet töltenek a digitális készülékek előtt.

"Muszáj megértetnünk az emberekkel, hogy a kisgyerekeknek nem szabadna hosszú időt tölteniük a képernyő előtt, mivel egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az negatív hatással lehet a fejlődésükre" – mondta a kutatás vezetője.

A szakember szerint a képernyő előtt töltött idő miatt a gyerekek életéből kimarad az olyan dolgok gyakorlása, tökéletesítése, mint az ugrálás, a szökdécselés, és ehelyett az ülés, a képernyőre tapadás kerül előtérbe.

| gyerek, képernyő, digitális eszküz, rtalmak
2019-07-26 11:50:53
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop