Egyszemű szörny a hálószobában

Sokat tehetünk gyermekünk egészségéért egy egyszerű megoldással: vigyük ki a TV-készüléket a gyerek hálószobájából. Egyre többen állítkák, hogy a gyerekek ellenőrizetlen tévénézése egészségügyi és tanulási problémákkal fog járni. Azok a gyerekek, akinek TV van a szobájukban, rosszabbul teljesítenek a felmérő teszteken, gyakrabban van alvászavaruk, dohányoznak és elhíznak.

TV, hálósziba, gyermeknevelés | InforMed Hírek6   InforMed | Dobos, L.
Egyes becslések szerint az amerikai gyerekek felének van TV a hálószobájában, sőt, vannak, akik ezt az arányt 70 százalékra teszik. Az egyik legkézenfekvőbb következmény, hogy a gyerek sokkal többet fogja nézni a TV-t, ráadásul úgy, hogy a szülei nem is tudnak róla.

Megfigyelték azt is, hogy a TV-t kontroll nélkül néző gyerekek szülei általában is kevésbé tudják befolyásolni a gyerekeket, és kapcsolatuk nem elég mély velük.

Ha egyszer már bent van a készülék a gyerek szobájában, a szüleik nem valószínű, hogy kiviszik onnan. Igaz, hogy sok szülő próbálja meg korlátozni azt az időt, amit a gyerek televíziózással tölt, és odafigyel arra, mit néz, de ezzel még csak félmunkát végzett. Az is fontos, hol nézi a gyerek a TV-t.

| TV, hálósziba, gyermeknevelés
2008-03-07 09:43:30


data-full-width-responsive="true">