Ellustul a gyerek a szünidőben

A nyári szünidő alatt a gyerekek elvesztik a tanév alatt szerzett minden edzettségüket, mert a legtöbben a képernyő előtt ülve töltik napjaikat - állítja a UK Active felmérése.

vakáció, szünidő, pihenés, edzettség, unalom | InforMed Hírek16   InforMed | Sándor, K.

A vizsgálat szerint a brit iskolások edzettségük 80 százalékát veszítik el a vakáció alatti "lustálkodás" miatt. A legtöbb szülő ugyanis anyagi lehetőségek híján nem tudja őket nyári sporttáborokba vagy sportklubokba íratni, nem tud számukra aktív időtöltésről gondosodni. -

A kutatók 400 iskolást vizsgáltak meg a nyári szünidő előtt és után, és azt tapasztalták, hogy a vakáció végén sokkal hamarabb fáradtak ki, és kellett megállniuk pihenni egy azonos távú futás alatt, mint az iskolaév végén.

A legszegényebb családok 25 százalékának a gyerekeinél ez a jelenség még fokozottabb volt: fizikai leromlásuk 18-szor nagyobb volt, mint a legtehetősebb 25 százalék gyerekeié.

A nonprofit szervezet felszólította a brit kormányt, hogy a nyári szünidei elfoglaltságokra különítsen el egy részt a "cukoradóból" várhatóan befolyó 415 millió fontból, amelyet az iskolai sport fejlesztésére szántak.

A tanulmány szerzője szerint a hátrányos helyzetű gyerekek a képernyő előtt kénytelenek nyaralni. A nem megfelelő fizikai fejlődés a koncentráló képesség csökkenésével és rosszabb iskolai teljesítménnyel jár, és később gyakoribb a korai halálozáshoz vezető betegségek, mint a szívbetegség, a rák és a 2-es típusú cukorbetegség előfordulása.

Egy korábbi brit tanulmány kimutatta, hogy a brit hétévesek fele napi 60 percet sem tölt aktív mozgással, tavaly pedig egy országos felmérés szerint már több mint 500 gyermek volt 2-es típusú cukorbeteg az elhízás miatt, 16 évvel az első bejelentett eset után.

| vakáció, szünidő, pihenés, edzettség, unalom
2019-08-28 12:13:30
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop