Kreatív gyerek – egészséges felnőtt

Brit kutatók szerint a felnőtteknek nem szabad korlátozni a gyermek tevékenységeit, mert a kreatív és aktív módon játszó gyermekből egészségesebb felnőtt lesz.

gyermek, játék, fejlődés | InforMed Hírek8   InforMed | Glanz, J.
A vizsgálatban 505 fiatal felnőtt vett részt, akik beszámoltak egészségi állapotukról, valamint gyermekkori élményeikről, és a játékkal kapcsolatos tapasztalataikról. A felnőttkori egészséggel valamilyen módon a játék négyféle típusa volt kapcsolatban.

Aki gyermekkorában sok kreatív játékot játszott, annak felnőtt korában jó egészségi szokásai voltak, például egészségesebben étkeztek és rendszeresen sportoltak, felnőttként többet mozognak.

Azok közül a felnőttek közül viszont, akiket gyermekkorukban korlátoztak a játékban, például kevesebbet játszhattak, többen lettek túlsúlyosak és kevésbé egészséges életmódot folytattak.

Játszani a legtöbb gyermek akar, ráadásul szabadon. .A gyermek fejlődése szempontjából igen fontos, hogy legyen alkalma annyit játszani, amennyit csak akar, de ezt a jogot gyakran nem biztosítják számára.

A társadalom számos ok miatt korlátozza a gyermeket a játékban. Alapos változásoknak kell ahhoz végbemenniük, hogy ezt az ártalmas trendet vissza lehessen fordítani.

Healthday
| gyermek, játék, fejlődés
2010-04-19 14:28:33
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop