Különóra vagy idő a családdal

A szülők bizonyára úgy vélik, a gyerek érdeke, hogy szabadideje minden pillanatában legyen valami elfoglaltsága. Az eredmény azonban az, hogy a családok egyre kevesebb időt töltenek együtt.

család, gyermek fejlődése | InforMed Hírek9   InforMed | Dobos, L.
Egy felmérés szerint a szülők több mint 80 százaléka szerint jót tesz a gyermek fejlődésének, ha táncórákat vesz, harcművészeti edzésre vagy a különféle sportszakkörökbe jár. A megkérdezett szülők több mint fele úgy nyilatkozott, hogy gyerekeik sokkal elfoglaltabbak, mint ők voltak ennyi idős korukban.

Szakemberek azonban aggodalmuknak adtak hangot, úgy vélik, túl nagy a gyerekekre nehezedő nyomás, mert nemcsak az iskolában kell kitűnniük, hanem a választott szabadidős elfoglaltságukban is, és emiatt egyre kevesebb időt töltenek a családdal.

A gyerekek szabadidejét a leginkább a sport és az együttlét a barátokkal foglalja le, az utóbbiba tartozik a heti öt óra internetezéssel, elsősorban a közösségi portálokon töltött idő is. Házi feladat készítésével a háztartások 40 százalékában több mint heti 10 óra megy el.

A szülők túlnyomó többsége (84 százaléka) szerint jó, ha a gyerek sok mindennel foglalkozik, 57 százalékuk mondta, hogy a gyereknek alig marad szabadideje.

Elaine Hindal jogvédő szerint a felmérés eredményei riasztóak. –Ha a gyerek kevesebb időt tölt a családdal, akkor az aggodalomra ad okot. A gyerek életében, fejlődésében igen fontos a család.

| család, gyermek fejlődése
2011-08-19 05:22:46
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop