Mivel töltik a vacsorát?

A családi vacsora során az idő felében telefonnal, tablettel, tévével vagy más dolgokkal foglalkoznak a családtagok, nem az együttléttel - állapította meg az Illinois-i Egyetemről származó tanulmány, mely a Journal of Family Psychology folyóirat legutóbbi számában jelent meg.

| InforMed Hírek16   InforMed | Glanz, J.

A kutatók 109 család vacsorázási szokásait elemezték, és azt vizsgálták, hogy az apa jelenléte milyen hatással van a családtagok figyelmét elvonó dolgokra, és az anya és a kisgyerekek közötti interakcióra.

A figyelmet elvonják az elektronikus eszközök, a háziállatok, a játék vagy az, ha ott hagyják az asztalt, munka, vagy a WC-re menés ürügyén.

A családi vacsorák átlagosan 17 percig tartottak. Az apák és anyák a közös étkezésből 10 és 9 százalékot töltöttek a tálalással.

A 18-24 hónapos kisgyerekek a vacsorázás idejének átlagosan 4 százalékát töltötték játékkal és csaknem ugyanennyi időt tévézéssel, vagy más kütyüvel. Amikor az apa nem evett a gyerekekkel, akkor azok jóval több időt töltöttek játékkal, mint amikor az apa is ott volt az asztalnál.

Az apa távollétében az asszonyok több időt töltöttek az étellel kapcsolatos egyéb dolgokkal, és kevesebb figyelmet fordítottak a gyerekekre.

Bár az apák inkább foglalkoztak mással, az asztalt is gyakrabban hagyták ott, azonban ha jelen voltak, a kisgyermekek kevesebbet foglalkoztak mással, és az nők is jobban odafigyeltek a gyerekekre, például, hogy figyelmeztessék őket a helyes és egészséges étkezésre.

Ajánlatos, hogy a szülők eltávolítsák a játékokat, háziállatokat és más figyelemelterelő dolgokat az asztaltól, így a kicsik az evéssel foglalkoznak, a szülők pedig figyelni tudnak a helyes étkezési szokások kialakítására.

| családi vacsora
2019-04-03 18:34:20

Web Design & Development Prowebshop