Hirdetés

Ne hagyjuk egyedül a gyereket a kutyával

Nagy-Britanniában 1996 óta megkétszereződött a kutyaharapással kórházba szállítottak száma, több mint egyötödük 9 év alatti gyerek volt. Rachel Besser gyermekgyógyász szerint nem szabad egyedül hagyni a kisgyereket kutyával.

gyermek, kutya |

InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.

A szakember ajánlása szerint nemcsak a gyerekeket kell megtanítani, hogyan közelítsen a kutyákhoz, de a kutyatulajdonosoknak kötelezővé kellene tenni egy tanfolyam elvégzését is.

– A legtöbb baleset akkor történik, ha a gyerek felügyelet nélkül marad a kutyával – mondja dr. Besser. – Nem szabad a kutyát hibáztatni, ehelyett azt kell megnézni, ki van, illetve ki nincs a póráz másik végén.

Hasonlóan vélekednek más szakértők is. Meg kell tanítani a kisgyereket arra, hogy óvatosan közeledjék a kutyákhoz, kerülje a szemkontaktust, és ne ingerelje az állatot.

Nagyon fontos, hogy ismeretlen kutyához ne menjen közel a gyerek, és különösen vigyázzon az evő, alvó vagy kicsinyeit gondozó kutyával.

Mindezek a tanácsok igen egyszerűen és ésszerűen hangzanak, de meglepő, hogy a legtöbb kutyatulajdonos vagy szülő sincs tisztában velük. Okos viselkedéssel elérhető az is, hogy ne keltsünk rettegést a kisgyerekben minden kutyával szemben.

BBC News
gyermek, kutya

2007-02-26 09:57:46

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop