Mi olyan vicces?

A gyerekek néha nagyon vicceseket tudnak mondani, de mi az, ami megnevetteti őket? A német és az izraeli kisgyereknek vajon ugyanolyan a humorérzéke? Vagy a Simpson családon nevet mindenki?


Tájékozatlan szülők

A párokat számtalan jó tanáccsal látják el a terhesség alatt, de az új szülők nemigen tudják, mit is kezdjenek a babával, hogyan fejlesszék képességeit, mit várjanak el tőle.


Az első csengetés

Minden szeptember új első osztályosokról szól, az írás pedig elsősorban azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke most lépi át először az iskola kapuját.


Azt akarom, hogy itthon maradj!

Önnel is megtörténhet, hogy gyermeke hirtelen műsort csinál, amikor reggel munkába készül. Meglepődik és nem tudja, mit is tegyen. "Nem kell dolgoznod. Azt akarom, hogy itthon maradj!"


Tudnivalók az iskolai zaklatásról

Már számtalan program létezik az iskolai zaklatás ellen, de ezek nem igazán sikeresek. A szülők bevonása nélkül meglehetősen nehéz a küzdelem. A legtöbb szülő hallott már róla, de ha megtörténik, nincs hatékony módszere. Mit tehetünk?


A gyerekek korán kitalálják, kinek higgyenek

Már az egészen kisgyermek is meg tudja különböztetni a szavahihető bábút attól, amelyik nem mond neki igazat. Egy kanadai vizsgálatban 3-4 éveseknek azt a képességét vizsgálták, hogy meg tudják-e állapítani, ki a megbízható, kinek lehet hinni.


Mitől változnak meg az ikrek az évek során?

Az egypetéjű ikreknek születéskor teljesen azonos a genetikai állományuk, mégis, később néha meglepő különbségeket mutatnak. Ma még keveset tudnak a kutatók arról a biológiai mechanizmusról, amely meghatározza a gének születés utáni viselkedését.


Táborozó gyerekek – zokogó szülők

Napjainkban egyre gyakoribb jelenség az, hogy nem a gyerek sír a nyári táborban a honvágytól, hanem a szülő a gyereke után. Vajon mi lehet ennek az oka? Táborvezetők és pszichológusok szerint az egyik ok, hogy a mai szülők többet törődnek a gyerekekkel.


„Megelőzhető” a honvágy

Az ismeretlen környezetben hosszabb ideig tartózkodó gyermekeknek nem feltétlenül kell szenvedniük a honvágytól, állítják amerikai pszichológusok. A Pediatrics című folyóiratban megjelent tanulmány egyszerű javaslatokat tartalmaz, többek közt a tanácsadást.


Rossz szokások – jó megoldások

Számos oka lehet annak, ha egy gyerek szopja az ujját, tekergeti a haját vagy piszkálja az orrát. Szinte valamennyi „rossz” szokás a szorongás, az unalom vagy a fáradtság leküzdésére szolgál. A szülők azonban ritkán tudnak mit kezdeni ezekkel, kétségbe esnek, és szidni, büntetni kezdik a gyereket


1 |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop