Hirdetés
Hirdetés

ALAKFORMÁLÓ CELLULITKEZELÉS

A tavasz a hölgyek többsége számára egyet jelent a fogyókúra kezdetével. Most, amikor végre a szekrénybe kerülnek a vastag pulóverek, a télikabát, a csizma, egyszer csak sokkal több minden láthatóvá válik, és megmutatkoznak a télen felszedett kilók okozta domborulatok…

| Ideál - Reforméletmód magazin 2004 ;16(4):57-57   Celsus Kft. | Mogyorósi, M.
Az ideál márciusi száma már sokat foglalkozott az alakformálással, a cellulit csökkentésének trükkjeivel, lehetőségeivel. Ebben a hónapban további kiegészítő tanácsok, ötletek kis csokrát szeretnénk átnyújtani olvasóinknak.

A cellulitisz kezelésére, illetve az alakformálásra számos lehetőség áll rendelkezésünkre, ki-ki kedvére válogathat pénztárcája, lendülete, lehetőségei szerint. Nézzük, mik a leggyakrabban javasolt, leginkább hatékony kezelések!

Hypoxitréning

Méltán lett az utóbbi néhány év egyik legnagyobb „slágere” ez a „csodatojás”, melyben deréktól lefelé vákuumban biciklizve végezzük a könnyed zsírégető edzést. A vákuum erőssége és az edzés nehézségi foka személyre szabottan beállítható. 10-15 alkalom után (edzésenként 30-35 perc) valóban kiváló eredmények érhetők el, melyek hosszú hónapokon át meg is maradnak! A kezelés lényege: a vákuum fokozza a bőr vérkeringését, megindul az itt lerakódott salakanyagok, azaz a cellulit kiválasztása, elszállítása, ugyanakkor a zsírégető edzés során fokozódik a szervezet kalóriaszükséglete is, és a zsír pontosan onnan ég el, ahonnan az a leginkább kívánatos. A hypoxitréning végzése bármely életkorban javasolt. A visszér nem jelent ellenjavallatot, hiszen a kerékpározás segíti a vénák ürülését. Ilyenkor azonban alacsonyabb vákuum javasolt.

Testtekercselések

A kényelmesebb hölgyek számára javasolt eljárás, hiszen itt a fogyni vágyónak aktívan nem kell közreműködnie, csupán 60-90 percet kell eltölteni fásliba tekercselve, ami alá felkeni a kozmetikus a különböző hatóanyag-tartalmú krémeket. Az ezen eljárás során használt anyagok vérkeringés-növelő vagy hőelvonó hatásuk révén hozzák létre a várva várt karcsúsodást. Az eredmény gyors és látványos, de nem olyan tartós, mint azokban az esetekben, ahol aktív mozgás is történik.

Speciális masszázsok

A speciális masszázstechnika során kézzel vagy vákuumharangok alkalmazásával szinte összetörik a zsírsejteket, amelyek tartalmát ezek után könnyebben eltávolítja a szervezet. A nyirokmasszázs segíti a salakanyagok helyszínről történő elszállítását és a vénás vérkeringésbe való eljuttatását, ahonnan megtörténhet a végleges kiürítés. Itt is több kezelés szükséges a megfelelő eredmény eléréséhez, és a zsírsejttördelő masszázs az érzékenyebbeknek bizony fájdalmas lehet! Visszeres lábon való végzése nem javasolt.

Alakformáló torna

Megfelelő tornagyakorlatokkal az alakformálásra leginkább „rászoruló” testrészeket dolgozzuk meg. E témakörben számos nagyon jó videokazetta kapható. Lényege: az adott gyakorlatokat kis amplitúdójú mozgással és nagy ismétlésszámmal végezzük! Előnye, hogy az egyik legolcsóbb eljárás, és otthon, különösebb segédeszközök nélkül is végezhető. Kellő kitartással a kívánt körtérfogat-csökkenés elérhető, a cellulit eltüntetésére azonban önmagában nem elegendő.

Vérkeringést javító nadrág

Ez az egyik legújabb „divat”. A különböző testtájak befedésére való, domború mintás anyagú nadrág (igény szerint combközépig, térdig vagy bokáig érő hosszúságban kapható) jövés-menés vagy torna közben finoman masszírozza a bőrt, ezáltal javítja annak vérkeringését, így segíti a salakanyagok kiürülését. Néhány hónapon át naponta legalább 3 órán át javasolt viselete a megfelelő eredmény eléréséhez. A speciális anyagú nadrág a ruha alatt elrejthető, könnyen tisztítható.

Bőranyagcsere-serkentő krémek

Számos kozmetikai cég ajánlja ilyen jellegű termékeit. Hatásuk szintén a bőr vérkeringésének javításán alapul.

Tudnunk kell, hogy bármelyik fent említett alakformáló módszert választjuk is, önmagában egyik sem tökéletes hatású. Sajnos eddig nem ismert egyetlen olyan csodaszer sem, amelyik az alábbi kiegészítő trükkök nélkül tartós eredményt adna. (folytatjuk)

Dr. Mogyorósi Márta

|
2004-04-11 16:17:42
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop