Biológiai daganatkezelés

Ma hazánkban a daganatos betegségek a második leggyakoribb haláloknak számítanak. Az egészségügyi költségvetés jelentős részét a rákos betegek kezelése és gondozása emészti fel - sajnos csekély eredménnyel -, a megelőzés pedig kevés hangsúlyt kap. Minden rákos megbetegedés kezelésénél döntő fontosságú, hogy lesz-e visszaesés és áttétképződés más szervekben. A legtöbb tumoros beteg sajnos még ma is a metasztázis (áttétek) kialakulása miatt hal meg.


Gyermekgyógyászatban is lehet súlyos mellékhatása az alternatív kezelésnek

Vannak szülők, akik gyermekük betegségeit ma is szívesebben kezelik hagyományos gyógymódokkal, természetgyógyászati szerekkel, mint a korszerű orvostudomány nagy vizsgálatokkal bizonyított, hatásos készítményeivel. Ausztráliában több év tapasztalatai alapján ismertették a szakemberek ennek a jószándékú hitnek a veszélyeit.


A beteg látja kárát a komplementer orvoslásról szóló vitának

A British Medical Journal egy tanulmányában a komplementer orvoslás szakértője, Edzard Ernst kifejti, hogy az örökös viták nagymértékben félrevezetik a betegeket.


Meg kell védeni a betegeket az alternatív szerektől

A tekintélyes brit szaklap, a British Medical Journal legújabb számában egy rákkutató szerint itt az ideje, hogy a természetgyógyászok rosszindulatú, cinikus és káros kizsákmányoló módszereitől megvédjék a betegeket.


Népszerűek az alternatív gyógyszerek

Az urológiai betegségekben szenvedők annak ellenére ragaszkodnak az alternatív gyógymódokhoz, hogy hatékonyságukra semmiféle bizonyíték nincsen, hangzott el egy előadásban az amerikai urológusok társaságának kongresszusán.


Kétes értékű rákellenes gyógymódok

Egyes weboldalak olyan nem bizonyított hatású komplementer kezelést ajánlanak, amely kölcsönhatásba léphet a szokásos gyógymódokkal, veszélyesek lehetnek, sőt halált is okozhatnak.


A WHO figyelmeztetése az alternatív orvoslással kapcsolatban

Az Egészségügyi Világszervezet felhívja a figyelmet arra, hogy az alternatív gyógyszerek szabályozás nélküli alkalmazása kellemetlen, sőt esetleg veszélyes reakciókat válthat ki. A szervezet új irányelveket adott ki, amelyekben tanácsokkal látja el a fogyasztókat az akupunktúrától a gyógynövényekig vagy a táplálék-kiegészítőkig terjedő kezelési módokkal kapcsolatban.


A komplementer medicinában alkalmazott szerek befolyásolják a rák elleni kezelést

Echinacea

A rákbetegek figyelmét fel kell hívni arra, hogy a komplementer kezelési módok és gyógyszerek veszélyes mellékhatásokat okozhatnak, és kölcsönhatásba léphetnek a rák hagyományos kezelési módjaival, állítják brit kutatók.


1

Web Design & Development Prowebshop