A beteg látja kárát a komplementer orvoslásról szóló vitának

A British Medical Journal egy tanulmányában a komplementer orvoslás szakértője, Edzard Ernst kifejti, hogy az örökös viták nagymértékben félrevezetik a betegeket.


Antioxidánsok és mérésük - Jelenlétük fiatalon tart - hiányuk öregít!

Napjainkban rengeteg szó esik az antioxidánsokról: szinte nincs olyan termék, legyen az akár egyszerű kézkrém, amelynek összetevői között ne szerepelne ez a kifejezés. Ennek ellenére sokan nem vagyunk tisztában sem a szó pontos jelentésével, sem azzal, mennyire fontosak ezek a vegyületek szervezetünk számára!


Kövek a gyógyításban - Óvnak, védenek, gyógyítanak... (1.)

Az ájurvéda szempontjából igen fontosak a drágakövek s azok színei. A kozmikusak közülük az ibolya, az indigó, a kék, a zöld, a sárga, a narancs és a vörös. Ezeket a sugárzásokat asszimilálja a szervezetünk. Ha erre képtelenné válik, akkor betegszik meg... Cikksorozatunkban áttekintjük, hogy a különböző állatövi jegyekben születetteknek melyek az egészségőrző kövei...


Meg kell védeni a betegeket az alternatív szerektől

A tekintélyes brit szaklap, a British Medical Journal legújabb számában egy rákkutató szerint itt az ideje, hogy a természetgyógyászok rosszindulatú, cinikus és káros kizsákmányoló módszereitől megvédjék a betegeket.


Az egészség 12 ásványa - A Schüssler-sók holisztikusan gyógyítanak

Abban az időben, amikor a vadnyugat benépesült, Németország északi részén egy orvos - a kor nagy tudósainak ösztönzésére - megalapozta a biokémia kezdeteit. Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler több mint száz évvel ezelőtt fejlesztette ki ásványi anyagokra épülő - napjainkban is hatásos - terápiáját...


Népszerűek az alternatív gyógyszerek

Az urológiai betegségekben szenvedők annak ellenére ragaszkodnak az alternatív gyógymódokhoz, hogy hatékonyságukra semmiféle bizonyíték nincsen, hangzott el egy előadásban az amerikai urológusok társaságának kongresszusán.


Amit nem vehetsz meg pénzért (3.)

Egészségünket csak úgy tudjuk mőgőrizni, ha előrelátók vagyunk, tudatosan élünk. Odafigyelünk arra, hogy miből és mennyi kerül tányérunkra, poharunkba. De ez még nem minden! Sportolnunk is kell(ene), s nem utolsósorban felhagyni káros szenvedélyeinkkel...


Amit nem vehetsz pénzért... (2.)

Egészségünk mindennél fontosabb! Éppen ezért nekünk, magunknak kell óvnunk, védenünk! Cikksorozatunk előző részében elsőként azt vettük át, hogy melyek azok a vizsgálatok, amelyek segíthetnek állapotunk felmérésében. Ezután kitértünk arra is, hogy mennyire fontos szerepet játszik a megfelelő táplálkozás abban, hogy sokáig egészségesek maradhassunk. Lássuk, mit tehetünk még!


Amit pénzért nem vehetsz meg!

Egészségünk a legnagyobb értékünk, és nem várhatjuk másoktól - például az orvosoktól -, hogy vigyázzanak rá! Nekünk, magunknak kell óvnunk, védenünk! Nagyon sok betegséget kiváltó okot meg lehetne szüntetni egészséges életmóddal, illetve a helytelen táplálkozási szokások megváltoztatásával! Cikkünkkel ahhoz próbálunk segítséget nyújtani, hogy mindenki a lehetőségeihez képest a legegészségesebb módon járja végig az életútját. Vegyük sorra, és fogadjuk meg ezeket a tanácsokat!


A természet segít

Sokan közülünk csak akkor hajlandóak orvoshoz fordulni segítségért, ha – képletesen szólva – már vinni kell őket, annyira rossz az állapotuk. Annak érdekében, hogy Ön ne kerüljön ilyen helyzetbe, összegyűjtöttünk jó párat azokból a nyavalyákból – s természetesen gyógymódjaikból –, amelyeket otthon mi magunk is eredményesen kezelhetünk.


4
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop