A WHO figyelmeztetése az alternatív orvoslással kapcsolatban

2022. 12. 08

Az Egészségügyi Világszervezet felhívja a figyelmet arra, hogy az alternatív gyógyszerek szabályozás nélküli alkalmazása kellemetlen, sőt esetleg veszélyes reakciókat válthat ki. A szervezet új irányelveket adott ki, amelyekben tanácsokkal látja el a fogyasztókat az akupunktúrától a gyógynövényekig vagy a táplálék-kiegészítőkig terjedő kezelési módokkal kapcsolatban.

Betiltották a reiki oktatását Szaúd-Arábiában

2017. 02. 01

Megtiltották Szaúd-Arábiában az egészségügyi képzést végző intézeteknek, hogy bárkinek is megtanítsák a reikit, a japán eredetű kézrátételes "gyógyítást".

Romániában a magyarországi tapasztalatok alapján akarják hivatalosan elismertetni a lovasterápiát

2015. 06. 08

Romániában többek között a magyarországi tapasztalatok alapján akarják elismertetni a lovasterápia szakmát, és elérni, hogy az egészségbiztosító finanszírozza a sérült vagy fogyatékkal élő gyermekek lovas terápiás fejlesztését - derült ki szombaton a Nagykárolyban rendezett első romániai lovasterápiás konferencián.

Dél-Korea nemzeti kincsnek nyilvánítja a keleti orvoslás középkori lexikonját

2015. 04. 21

Nemzeti kincsnek nyilvánítja Dél-Korea a hagyományos keleti orvoslás elveit és eljárásait ismertető középkori szöveggyűjteményt, a Tongi Bogam-ot (Donguibogam).

Biológiai daganatkezelés

2013. 02. 20

Ma hazánkban a daganatos betegségek a második leggyakoribb haláloknak számítanak. Az egészségügyi költségvetés jelentős részét a rákos betegek kezelése és gondozása emészti fel - sajnos csekély eredménnyel -, a megelőzés pedig kevés hangsúlyt kap. Minden rákos megbetegedés kezelésénél döntő fontosságú, hogy lesz-e visszaesés és áttétképződés más szervekben. A legtöbb tumoros beteg sajnos még ma is a metasztázis (áttétek) kialakulása miatt hal meg.

Májustól csak törzskönyvezett vagy engedélyezett "hagyományos" növényi gyógyszerek kerülhetnek forgalomba az EU-ban

2011. 05. 03

Növényi eredetű gyógyító szereket évezredek óta használunk, ezek népszerűsége a természetgyógyászat terjedésével kifejezetten fokozódott, de az Európai Unióban az emberek egészségének védelmére olyan szabály lépett életbe, amely az ilyen készítmények biztonságosságának, minőségének és hatásosságának bizonyítását is megkívánja. A társadalmat megosztó döntés fontosságát jelzi, hogy a világ egyik első és legtekintélyesebb orvosi hetilapja, az angol Lancet vezércikkben foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Gyermekgyógyászatban is lehet súlyos mellékhatása az alternatív kezelésnek

2011. 01. 03

Vannak szülők, akik gyermekük betegségeit ma is szívesebben kezelik hagyományos gyógymódokkal, természetgyógyászati szerekkel, mint a korszerű orvostudomány nagy vizsgálatokkal bizonyított, hatásos készítményeivel. Ausztráliában több év tapasztalatai alapján ismertették a szakemberek ennek a jószándékú hitnek a veszélyeit.

A beteg látja kárát a komplementer orvoslásról szóló vitának

2008. 04. 21

A British Medical Journal egy tanulmányában a komplementer orvoslás szakértője, Edzard Ernst kifejti, hogy az örökös viták nagymértékben félrevezetik a betegeket.

Antioxidánsok és mérésük - Jelenlétük fiatalon tart - hiányuk öregít!

2007. 06. 16

Napjainkban rengeteg szó esik az antioxidánsokról: szinte nincs olyan termék, legyen az akár egyszerű kézkrém, amelynek összetevői között ne szerepelne ez a kifejezés. Ennek ellenére sokan nem vagyunk tisztában sem a szó pontos jelentésével, sem azzal, mennyire fontosak ezek a vegyületek szervezetünk számára!

Kövek a gyógyításban - Óvnak, védenek, gyógyítanak... (1.)

2007. 04. 13

Az ájurvéda szempontjából igen fontosak a drágakövek s azok színei. A kozmikusak közülük az ibolya, az indigó, a kék, a zöld, a sárga, a narancs és a vörös. Ezeket a sugárzásokat asszimilálja a szervezetünk. Ha erre képtelenné válik, akkor betegszik meg... Cikksorozatunkban áttekintjük, hogy a különböző állatövi jegyekben születetteknek melyek az egészségőrző kövei...

1 |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop