Fronthatások

A fronthatások ma sem "hagynak bennünket teljesen hidegen". Hogyan készülhetünk fel "rájuk" és védekezhetünk ellenük?

Fronthatások

Bár régen kétségtelenül sokkal inkább ki volt szolgáltatva az ember az időjárási viszonyoknak, a fronthatások ma sem "hagynak bennünket teljesen hidegen". Hogy hogyan készülhetünk fel "rájuk" és védekezhetünk ellenük?


A légszennyezettség meddőséget okozhat

A légszennyezettség káros hatással lehet a hímivarsejtekre, állítja a brazil Sao Paulo Egyetem által készített tanulmány.


A légszennyezettség és a vetélés

A Utahi Egyetem kutatói összefüggést mutattak ki a légszennyezettség és a vetélés fokozott kockázata között, tanulmányuk a Fertility and Sterility című folyóiratban közlték.


Kis légszennyezettség is árthat

Jóval a tűréshatár alatti légszennyezettség is károsíthatja a szívet - mutatták ki brit kutatók, akiknek tanulmánya a Circulation című orvosi folyóiratban jelent meg.


Egymilliárd embert veszélyeztet a globális felmelegedés

Világszerte több mint egymilliárd embernek jelent komoly fenyegetést a klímaváltozás miatti hőség, figyelmeztetett a Sustainable Energy for All nevű non-profit szervezet.


Fronthatások

Sokan érzékenyek a frontokra, különösen a kisgyerekek és a beteg emberek.


Tennivalók hőguta esetén

A nagy hőség az egészségeseknek is megárthat. Az alábbiakban felsoroljuk a kánikulában leggyakrabban előforduló tüneteket, valamint az is, mi a teendő.


A dízelmotor és a légszennyezés

Mintegy tízezer ember idő előtti halálát okozza a dízelmotoros gépkocsik nitrogén-oxid kibocsájtása által okozott légszennyezés miatt az Európai Unió 28 tagállamában, Norvégiában és Svájcban - mutatták ki európai kutatók az Environmental Research Letters című folyóiratban közzétett kutatás eredményeit közzé tett tanulmányukban.


Hogyan vészeljék át biztonságban a kánikulát az idősebbek?

A hőártalmak veszélye a kor előrehaladtával nő. Főleg az idősebbeket veszélyeztetik a hőártalmak, mivel szervezetünk nyári forróság elleni védekező reakciói a kor előrehaladtával veszítnek hatékonyságukból. A hipertermia a hőártalommal összefüggő különböző kórállapotok gyűjtőneve.


A klímaváltozás és a betegségek terjedése

A globális felmelegedés olyan területekre is elvisz egyes betegségeket, ahol korábban alig fordultak elő - írták a Journal of the American Academy of Dermatology című folyóiratban közzétett tanulmány szerzői.


1 |
data-full-width-responsive="true">