Fronthatások

A fronthatások ma sem "hagynak bennünket teljesen hidegen". Hogyan készülhetünk fel "rájuk" és védekezhetünk ellenük?

Villámcsapások a Tátrában

Öten életüket vesztették és több mint százan megsérültek a lengyel és szlovák Tátrában csütörtökön tomboló viharban.


Állítólag az ivóvízben lévő műanyagszemcsék ártalmatlanok

Úgy tűnik, csak "minimális egészségi kockázatot" jelentenek az ivóvízben lévő műanyag mikroszemcsék - állapította meg az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) jelentése.


Légszennyezés és a mentális betegségek

A légszennyezettség nemcsak légúti betegségeket okoz és csökkenti a várható élettartamot, hanem a depresszió és skizofrénia kialakulásával is kapcsolatba hozható.


Fronthatások

Bár régen kétségtelenül sokkal inkább ki volt szolgáltatva az ember az időjárási viszonyoknak, a fronthatások ma sem "hagynak bennünket teljesen hidegen". Hogy hogyan készülhetünk fel "rájuk" és védekezhetünk ellenük?


A légszennyezettség meddőséget okozhat

A légszennyezettség káros hatással lehet a hímivarsejtekre, állítja a brazil Sao Paulo Egyetem által készített tanulmány.


A légszennyezettség és a vetélés

A Utahi Egyetem kutatói összefüggést mutattak ki a légszennyezettség és a vetélés fokozott kockázata között, tanulmányuk a Fertility and Sterility című folyóiratban közlték.


Kis légszennyezettség is árthat

Jóval a tűréshatár alatti légszennyezettség is károsíthatja a szívet - mutatták ki brit kutatók, akiknek tanulmánya a Circulation című orvosi folyóiratban jelent meg.


Egymilliárd embert veszélyeztet a globális felmelegedés

Világszerte több mint egymilliárd embernek jelent komoly fenyegetést a klímaváltozás miatti hőség, figyelmeztetett a Sustainable Energy for All nevű non-profit szervezet.


Fronthatások

Sokan érzékenyek a frontokra, különösen a kisgyerekek és a beteg emberek.


Tennivalók hőguta esetén

A nagy hőség az egészségeseknek is megárthat. Az alábbiakban felsoroljuk a kánikulában leggyakrabban előforduló tüneteket, valamint az is, mi a teendő.


1 |

Web Design & Development Prowebshop