Hirdetés

Dobjuk ki – ártalmas!

Ha az egészségünk érdekében tett lépésekről van szó, gyakran valami új holmi vásárlásában gondolkodunk: futócipő, melegítő, egészséges receptek hozzávalói és hasonlók. De fontos az is, hogy megszabaduljunk bizonyos tárgyaktól. Irány a szelektív hulladékgyűjtő!

környezetszennyezés, toxinok, háztartás |

InforMed Hírek29   InforMed | Dobos, L.

Kép.Freepik
Régi műanyag dobozok

Nézzük át a régebbi tárolóedényeket, és az átlátszó, kemény műanyagból készülteket, amelyeken a 7 szám vagy a PC megjelölés áll, dobjuk ki. Ezek ugyanis mérgező vegyi anyagot, biszfenol A-t tartalmazhatnak. Az újabb polikarbonát tárolóedényeknél már nem használják, de a régiekben még lehet. Ne tegyünk mikróba műanyag edényt, az üveg mindenképpen biztonságosabb.

Légfrissítők

Bár egyes cégek újabban bejelentették, hogy a légfrissítők gyártásánál kerülik a ftalátokat, sok termék még tartalmazza ezeket a nagyobb mennyiségben a nemi szervekre káros anyagokat. Inkább a kellemetlen szag forrását szüntessük meg, vagy használjunk természetes illatokat.

Antibakteriális szappanok, tisztítószerek

Az FDA egyik 2014-es jelentésében az áll, hogy az antibakteriális szappanok nem pusztítják el jobban a baktériumokat, mint a rendes szappanok, aktív összetevőjük, a triklozán viszont állatoknál megváltoztatja a belső elválasztású rendszer szabályzó mechanizmusát. Az is aggályos, nem járul-e hozzá az antibiotikumokkal szembeni ellenálláshoz.

Light vagy diétás üdítők

Különösen a fogyni szándékozóknak ajánlatos mellőzni a 0 kalóriás édesítőszereket tartalmazó üdítőket. A Nature-ben megjelent vizsgálat szerint a szacharin, az aszpartám és a hasonló édesítők megzavarhatják az egészséges anyagcserét biztosító bélflóra működését.

környezetszennyezés, toxinok, háztartás

2023-03-06 15:53:21

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop