Fronthatások

A fronthatások ma sem "hagynak bennünket teljesen hidegen". Hogyan készülhetünk fel "rájuk" és védekezhetünk ellenük?

RFID technológia: a jövő azonosítási és nyomonkövetési módja?

2023. 09. 04

Az RFID (Radio Frequency Identification) technológia terjedése megállíthatatlan, így egyre nagyobb hatást gyakorol a vállalati működésre, az ellátási láncokra és az eszközök nyomon követésére. Cikkünkben mélyebben belemegyünk az RFID világába, felfedezve, hogy mi teszi ezt a technológiát olyan különlegessé, és miért érdemes a vállalatoknak figyelemmel kísérniük.

Kutya az ágyban?!

2023. 07. 20

Nem tisztasági mániáról van szó, ha azt mondjuk, nem való állat az ágyba. A kutyák olyan élőlények, amelyek számtalan élősködőnek adnak szállást: tetvek, bolhák, sőt az esetek 70%-ában bélférgek lakják kedvencünket.

Dobjuk ki – ártalmas!

2023. 03. 06

Ha az egészségünk érdekében tett lépésekről van szó, gyakran valami új holmi vásárlásában gondolkodunk: futócipő, melegítő, egészséges receptek hozzávalói és hasonlók. De fontos az is, hogy megszabaduljunk bizonyos tárgyaktól. Irány a szelektív hulladékgyűjtő!

A klímaváltozás okozhatja a háborúkat és más konfliktusokat

2022. 09. 10

Nemzetközi szakemberek arról is beszélnek, hogy a klímaváltozás kapcsán kialakuló ökoszisztéma-változás, és az ennek kapcsán beinduló verseny a természetes nyersanyagokért a jövőben akár háborúk és más konfliktusok alapjául is szolgálhat.

Gyilkos nyári hőség

2022. 07. 22

13 javaslat az egészség védelmére a rendkívüli hőségben.

A klímaváltozás és a betegségek terjedése

2022. 07. 03

A globális felmelegedés olyan területekre is elvisz egyes betegségeket, ahol korábban alig fordultak elő - írták a Journal of the American Academy of Dermatology című folyóiratban közzétett tanulmány szerzői.

Tennivalók hőguta esetén

2022. 07. 03

A nagy hőség az egészségeseknek is megárthat. Az alábbiakban felsoroljuk a kánikulában leggyakrabban előforduló tüneteket, valamint az is, mi a teendő.

Radikálisan átalakítja a távközlési környezetet az 5G

2021. 09. 17

Az 5G-ről sokan úgy gondolkodnak, mint a technológia, amely az adatátviteli sebesség növekedését jelenti, de több ennél. Lépésváltás a sebesség, a lefedettség, a megbízhatóság és az adatátviteli kapacitás területén.

Még szélsőségesebb lesz az időjárás Európában

2021. 06. 28

Európa 571 városának adatait elemezve a New Castle-i Egyetem kutatói kimutatták, hogy az eddig véltnél jóval szélsőségesebbé válik az időjárás a 2050-2100 közötti időszakban.

Hogyan vészeljék át biztonságban a kánikulát az idősebbek?

2021. 06. 22

A hőártalmak veszélye a kor előrehaladtával nő. Főleg az idősebbeket veszélyeztetik a hőártalmak, mivel szervezetünk nyári forróság elleni védekező reakciói a kor előrehaladtával veszítnek hatékonyságukból. A hipertermia a hőártalommal összefüggő különböző kórállapotok gyűjtőneve.

1 |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop