Népi gyógymódok - orvosi ajánlással

Lehet, hogy a náthára, gyomorrontásra vagy viszkető kiütésre épp a kamra polcán találjuk meg a legjobb gyógyszert. Igaz, hogy sok házi praktika inkább a kuruzslás körébe tartozik, de vannak, amelyek azért tartják magukat évszázadok óta, mert valóban hatásosak.

népi gyógymód, öngyógyítás, házi szerek | InforMed Hírek10   InforMed | Sándor, K.
Méz

Kisebb metszett sebekre és égésre, valamint köhögésre, torokfájásra alkalmazzák. Egy holland vizsgálat során sikerült a mézben azonosítani az antibakteriális hatású defensin-1 fehérjét.

Meleg mézet tegyünk a sebre, majd kössük be gézzel, és naponta cseréljük a kötést. Ha az égési sebet duzzanat, láz vagy fájdalom kíséri, mutassuk meg orvosnak.Orrdugulásra, torokfájásra kiváló. Ha a sót a szervezetünkben levő sós víznél nagyobb koncentrációban alkalmazzuk, kivonja a szövetekből a vizet. Orrdugulás esetén orrcseppentővel öblögessünk, torokfájás esetén gargarizáljunk. Vigyázat, steril vagy forralt vizet használjunk, mert a csapvíz többet árthat, mint használ.

Borsmenta tea

Gyomorrontás, gyomorfájás esetén fogyasszuk. A borsmenta levelében található olaj ellazítja az bélcsatorna izmait, amitől könnyebben távoznak a gázok. Ha azonban a gyomorfájást reflux okozza, a borsmenta tea csak árthat.

Zabkása

Ekcémás vagy napégett bőrre. A zabkásában gyulladáscsökkentő fitokemikáliák vannak. A legjobb a finomra őrölt, de bármilyen ízesítés nélkül zabkása megteszi.
Őröljünk porrá egy csésze zabkását, majd oldjuk fel egy pohár vízben és az oldatot öntsük a fürdővízbe.
| népi gyógymód, öngyógyítás, házi szerek
2012-04-23 19:34:19
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop