Sok minden a fejben dől el – a gyógyító gondolat

Több, a közelmúltban készült vizsgálat szerint képzelőerővel sok mindent el lehet érni, némi fantáziával leküzdhetjük a szenvedélybetegséget, motivál a testmozgásra, és még a látásunkat is javíthatjuk vele.

képzelet, fantázia, agyműködés | InforMed Hírek9   InforMed | Sándor, K.
Ha elképzelünk valamit, az agyban olyan ingerek keletkeznek, mintha ténylegesen meg is csinálnánk – mondja Joachim Vosgerau, a Carnegie Mellon-egyetem viselkedéstudományi kutatóintézetének igazgatója. – Próbálja ki az alábbi technikákat a gondolat erejének bizonyítására.

Vonjuk el a figyelmünket a vágy tárgyáról

Az egyik vizsgálatban az önkéntes résztvevők a kínzó evésvágyat tudták csökkenteni azáltal, hogy elképzeltek egy szivárványt vagy az eukaliptusz illatát.

Képzeljük el, hogy az edzőteremben izzadunk

Ha pár percig elképzeljük, hogy szapora a pulzusunk és szakad rólunk a veríték, könnyebben állunk föl a kanapéról és indulunk el az edzőterembe.

Álljunk ki úgy, mint egy rocksztár

Kutatások bizonyítják, hogy ha magabiztos pózt veszünk fel, olyan hormonválasz indul el a szervezetünkben, amitől percek alatt megnő az önbizalmunk.

Tegyünk úgy, mintha jól látnánk

Azoknak a résztvevőknek, akik olyan szerepeket játszottak el, amelyekhez tökéletes látás kell (például pilóta), jelentős mértékben javult a látásuk a kontrollcsoporthoz képest.

Health.com
| képzelet, fantázia, agyműködés
2011-09-28 19:45:24
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop