Tanácsok az öngyógyszereléshez

Az öngyógyítás napjainkban egyre nagyobb méreteket ölt. Az emberek szeretnének felelősséget vállalni a saját egészségükért. A dolgukat megkönnyíti, de meg is nehezíti a médiában reklámozott rengeteg vény nélkül beszerezhető gyógyszer (OTC- Over The Counter).


Az öngyógyítás nagymértékben elterjedt az állatok körében

Lényegesen elterjedtebbek az öngyógyítás különböző formái az állatok körében, mint korábban gondolták - állítja Mark Hunter, a Michigani Egyetem ökológusa, aki szerint a jelenség tanulmányozásával hasznos következtetésre lehet jutni az emberre nézve is.


Népi gyógymódok - orvosi ajánlással

Lehet, hogy a náthára, gyomorrontásra vagy viszkető kiütésre épp a kamra polcán találjuk meg a legjobb gyógyszert. Igaz, hogy sok házi praktika inkább a kuruzslás körébe tartozik, de vannak, amelyek azért tartják magukat évszázadok óta, mert valóban hatásosak.


Sok minden a fejben dől el – a gyógyító gondolat

Több, a közelmúltban készült vizsgálat szerint képzelőerővel sok mindent el lehet érni, némi fantáziával leküzdhetjük a szenvedélybetegséget, motivál a testmozgásra, és még a látásunkat is javíthatjuk vele.


Különös házi praktikák

Természetesen jó, ha van otthon sebtapasz vagy vény nélkül kapható fájdalomcsillapító, azonban nem is gondolnánk, milyen kiváló, bár néha meghökkentő házi praktikák léteznek kisebb panaszok elhárítására.


Természetes gyógymódok égésre

Az égési sérülések meglehetősen gyakoriak, mégis, sokan nem tudnak mit kezdeni velük. A legtöbben szenvednek és várnak akár több hetet is, míg elmúlik. Pedig van megoldás.


Hippoterápia - a segítség lóháton érkezik

A "Hippoterápia" Gyógylovaglás és Lovastorna Alapítvány, Tatár András vezetésével, 1993-ban alakult azzal a céllal, hogy a fogyatékos és sérült emberek életminőségén egy különleges módszer segítségével javítson.


Önmasszázs

Kellemest a hasznossal – ez minden masszázsra igaz. Ráadásul nem feltétlenül kell segítség hozzá, magunk is elvégezhetjük."A hobbimasszőrök", akik párjuk, családtagjaik elmerevedett testrészein és izomfájdalmain próbálnak segíteni néhány gyakorlatlan, mégis jóleső mozdulattal, tudják, milyen érzés a sötétben tapogatózni. Hiába olvasunk utána, melyek is azok a fogások és pontok, amelyek a masszázst nemcsak kellemessé, de hatékonnyá is teszik, kellő szaktudás és gyakorlat hiányában gyakran elbizonytalanodunk, hogy vajon valóban erre van-e szüksége a másiknak. A ráérzés és a visszajelzés természetesen segít, de ahhoz, hogy kellő önbizalmat nyerjünk, sok gyakorlatra van szükség. Az önmasszázs hívei szerint mi tudjuk a legjobban, mi a legjobb testünknek. A következő gyakorlatokat a nap bármely időszakában elvégezhetjük, ám a reggeli masszázs különösen nagy jelentőségű.


Önsegítő praktikák

Bár mindannyian szeretnénk örökké egészségesek lenni, még a komolyabb megbetegedéseket megúszó, szerencsés "makkegészségesek" is küszködnek időnként kisebb-nagyobb bántalmakkal, amelyek nem feltétlenül igényelnek orvost és gyógyszert.


Öngyógyító praktikák - Mindennapi problémáink kezelése otthon

A kiutat ebből a dilemmából a házi szerek jelentik, azonban a népgyógyászat és a gyógynövények mellett a "modern" alternatív módszerek (például az aromaterápia, a Bach-virágterápia, a masszázs és az akupresszúra) is kínálnak jól használható recepteket az apró kellemetlenségek kezelésére.


1
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop