Főoldal » Életmód » Partnerkapcsolat, szex »

A szex az egészségnek (is) jót tesz

A szex már régen nem tabu téma, de viszonylag keveset foglalkoznak azzal, hogy milyen jót tesz az egészségnek.


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


A sok női hormon vezet hűtlenséghez

Gyakrabban nyitnak az alkalmi kapcsolatok és kalandok felé azok a nők, akiknél magasabb az ösztradiol nevű női nemi hormon szintje. Amerikai kutatók eredményei tovább erősítik azt a feltételezést, hogy az élettani folyamatok meghatározó szerepet játszanak egy nő szexuális motivációjának és viselkedésének alakulásában.


A nő illata

Termékeny napjaikon a nők sok férfi számára különösen kellemes illatot árasztanak. Néhányan azonban kiváltképp vonzóak a női nemi hormonoknak köszönhetően –a Berni Egyetemi Kórház és Konstanz-i Egyetem kutatóinak tanulmánya a Proceedings of the Royal Society B című folyóiratban jelent meg.


A jobb szexért

Az alábbiakban nagyon egyszerű tényeket adunk közre. Talán éppen egyszerűségük miatt sokan nem is gondolnak a most következőkre, pedig ezek apró, de elengedhetetlen feltételei annak, hogy egy nő teljesebb életet éljen a szex révén is.


Hálószobatitkok

Szerelem, szexualitás, gyengédség, testiség - ezekről korántsem mindenki gondolkodik egyformán. Különböző párok egészen másként élik meg házasságuknak ezt az oldalát.


1 |
hirdetés