A szex hiánya az életünkbe kerülhet

Dr. Mehmet Oz szerint az Egyesült Államokban nem az elhízás az első számú egészségügyi probléma, hanem a szex hiánya.

szex, egészség | InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.
– Az emberek keveset használják életüknek ezt az igen fontos motorját – mondja dr. Oz, az Oprah Winfrey show egészségügyi szakértőjeként lett híres, és igen nagy népszerűségnek örvendő TV-személyiséggé vált sebészprofesszor.

– Nyilvánosan mindenki az elhízást nevezi meg közegészségügyi gondként, de a magánéletében mindenki szexuális éhínségről beszél.

Ha az álmossággal hozakodik elő, vagy azzal, hogy túlságosan fáradt a szexhez, dr. Oz a következő megállapításával bizonyára felébreszti: – A szex halogatása, kerülése élet-halál kérdése lehet.

– Az átlag amerikai hetente egyszer szeretkezik, holott vizsgálatok bizonyítják, hogy ennek a kétszerese már három évvel hosszabbítja meg az ember életét. Ha ez nem elég ok a gyakoribb szexre, akkor mi?

Dr. Oz gondnak tartja és a ritka szex okai közt sorolja fel, hogy hét nő közül egynek még soha életében nem volt orgazmusa. Rontja a helyzetet, ha ráadásul minderről a partnerével sem tud beszélni, így az sem derül ki, lelki vagy testi gondról van-e szó.

– Ha nem beszélünk nyíltan a valóságról, arról, amiről a szervezetünk is árulkodik, saját magunknak vagyunk halálos ellenségei – teszi hozzá az orvos-showman.

AOL. Health, kép: sxc.hu
| szex, egészség
2010-07-01 11:48:17
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop