Semmi szex

A mai nőknek kevesebb idejük jut a szexre, mint az ötvenes évekbeli nőtársaiknak. A rendszeres nemi élet pedig jót tesz az egészségnek, általa kielégülnek a fizikai, pszichés és intimitásra való igények, segít összetartani a párokat.

szex, nemi vágy | InforMed Hírek10   InforMed | Sándor, K.
Miért tapasztalható akkor mégis ez a jelenség? Ráfoghatjuk egyszerűen az időhiányra is, de sok más ok is szóba jöhet, az elhízástól az elektronikai eszközök térhódításáig.

A hálószoba

Sokszor ismételgetett jó tanács: az ágyat csak szexre és alvásra használjuk. Vajon akkor miért cipelünk be mégis mindenféle laptopot, okostelefont, tévét, könyvet a hálószobánkba? A technika eme vívmányai álmatlanságot okozhatnak, és árthatnak a nemi életnek is.
Mit tegyünk?
Nevezzük ki technika mentes övezetnek a hálószobát, majd tartsunk önvizsgálatot, és állítsuk fel életünk prioritásait.

Fogamzásgátló

A sors iróniája, hogy egy nő azért kezd el fogamzásgátló tablettát szedni, hogy felszabadultan évezhesse a szexet, ám a tablettától elmegy a kedve.
Mit tegyünk?
Beszéljük meg orvosunkkal ezt a mellékhatást, ha javasolja, válasszunk hormonmentes megoldást (gumi óvszer, pesszárium, spirál).

A sok munka és elintéznivaló

Egész nap mást sem teszünk, csak dolgozunk, vezetjük a háztartást, intézzük az ügyeinket, edzünk. A modern élet számtalan stresszhatása a fáradtságon túl hormonális változásokat is előidézhet, ami erőteljesen beavatkozik a szervezet nemi ingerekre adott válaszaiba.
Mit tegyünk?
Jó, ha este lefekvés előtt hosszabb, meleg fürdőt veszünk, az segít témát és sebességet váltani.

Nem vagyunk megelégedve a testünkkel

Sok nő mond le inkább a szexről, mert nem találja magát eléggé vonzónak, túlsúlyos, vagy a terhesség után megváltozott az alakja. Sajnos, vevők vagyunk arra az idealizált képre is, amit a média sugall arról, mi a vonzó.
Mit tegyünk?
A nők különösen értenek ahhoz, hogy olyasmit ne kedveljenek magukban, amit mások éppenséggel igen vonzónak találnak. Kérdezzük meg partnerünket, mit tetszik neki különlegesen rajtunk, a bóknak varázsereje van. Ugyanakkor azonban az sem árt, ha leadunk néhány kilót, csodákat művelhet a nemi élet területén is.

A menopauza körüli időszak

A menopauzát megelőző hormonális változások is tehetnek arról, ha a szex nem tűnik vonzóbbnak egy maraton lefutásánál. A hüvely érzékeny szöveteinek kiszáradása fájdalmat okozhat, a fájdalmas szextől pedig rövid az út a semmi szexig. Nem előnyösek a hőhullámok sem.
Mit tegyünk?
Beszéljük meg orvosunkkal a hormonpótló terápia előnyeit és hátrányait. Ösztrogéntartalmú krém vagy kúp segíthet a hüvelyszárazságon, és jók a különféle síkosítók is.

A férfi nem akarja

Lehet, hogy érzelmi okai vannak, lehet, hogy a viszonyban meglevő problémák kerülnek be a hálószobába, de az is gyakori, hogy a férfi a nőtől vár el több kezdeményezést.
Mit tegyünk?
Beszéljünk a problémáról, de úgy, hogy ne a másikat hibáztassuk, mert ezzel csak rontunk a dolgon.

Health.com
| szex, nemi vágy
2012-09-16 22:18:18
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop