Még mindig tilos vadházasságban élni az USA több tagállamában

A törvények szerint még mindig tilos vadházasságban élni az Egyesült Államok több tagállamában: Virginiában, Floridában, Michiganben és Mississippiben.

Ezek közül Virginiában reménykedhetnek a leginkább a házasságkötés nélkül együtt élő párok, hogy hamarosan enyhül a törvény szigora, és nem citálhatják őket bíróság elé erkölcstelenségük okán. Az állam honatyái azt tervezik, hogy érvénytelenítik az 1800-as években hozott törvényt, bár csak részben. Abban ugyanis benne van az is, hogy tilos szeretkezni közterületen, ezt pedig továbbra sem akarják engedélyezni.

A vadházasság miatt amúgy nem sok párnak gyűlt meg a baja bíróságokkal az utóbbi évtizedekben Virginiában, ám az 1990-es években egy ügyész megpróbált érvényt szerezni a törvénynek egy gyermekelhelyezési ügyben.

"Azt monda, hogy bűnben élünk" - idézte fel az immár 73 éves Darlene K. Davis a The Washington Post című lapnak bírósági ügyét.

Floridában ennél is idejétmúltabb és szintén sikertelen jogi próbálkozás történt. Egy ügyvéd 2011-ben szerette volna elérni, hogy vadházasság miatt 500 dollárra büntessenek meg egy párt, vagy zárják őket börtönbe 60 napra - jegyezte meg a Yahoo amerikai hírportál.
| párkapcsolat, házasság, vadházasság
2013-01-30 17:28:25
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop