Főzőkanál és szex

Szép az egyenjogúság, szép, ha egy férfi besegít a háztartási munkákba, de egy új kutatás szerint a házias férfiak ritkábban szexelnek.

szex, házimunka, párkapcsolat | InforMed Hírek11   InforMed | Dobos, L.
A washingtoni egyetem szociológusai áttekintették 4500 heteroszexuális házaspár munkamegosztási szokásait és összevetettek az intim együttlétek gyakoriságát, majd megállapították, hogy kevésbé aktív a szexuális élete azoknak a pároknak, akik egyenlően megosztják a házimunkát (főzés, takarítás, fűnyírás).

A felmérés előtt a párok átlagosan havonta ötször szexeltek. Azoknál a pároknál, ahol a férfi nem végzett hagyományos értelemben vett női munkát, 1,6-szer gyakoribb volt a szeretkezés, mint ahol a férfi kezében volt a főzőkanál. Ahol a férfi ugyan besegített, de inkább végezte a jellemzően férfimunkákat (a kocsi karbantartása, a számlák intézése, kerti munka), 0,7-szer volt gyakoribb a szex.

Mindez azt jelenti, hogy azoknál a pároknál kerül sor a leggyakrabban szexre (azaz havi 4,85 alkalommal), ahol a férfi nem végez nőinek számító házimunkát. Ennek a fordítottja is igaz: ahol a férfi minden házimunkát elvégez, csak havi 3,3-szer kerül sor a szeretkezésre.

Mindez csak látszólag mond ellent annak a korábbi megállapításnak, hogy a háziasabb férfiakat szexszel jutalmazzák a nők.

Azoknak a férfiaknak, akik elszomorodnak a vizsgálat eredményén, Julie Brines, a kutatás vezetője jó tanáccsal is szolgál: - Ne gondolják azt, hogy: „többé nem főzök, és nem is takarítok”, mert ennek a hozzáállásnak is meglehet az ára. A semmiben sem segítő férfiak házasságában sok konfliktus keletkezhet, és ez is csökkentheti az örömszerző együttlétek gyakoriságát.

| szex, házimunka, párkapcsolat
2013-02-04 20:37:11

Web Design & Development Prowebshop