Az orgazmus tanulható

Orgazmus: ­ hallomásból mindenki jól ismeri a szót. De vajon hányan tapasztalták meg személyesen is ezt az élményt? És aki még nem, vajon miért? Mi a leggyakoribb oka a frigiditásnak, illetve az impotenciának? Esetleg legyőzhető néhány egyszerű gyakorlat segítségével.

orgazmus, szex, G-pont | Ideál - Reforméletmód magazin   Celsus Kft. | Déri, K.
"Ma ne, drágám, fáj a fejem!" Ugye milyen ismerősen hangzik? Ez az egyik leggyakoribb kifogás, ha egy nőnek éppen nincs kedve szexuális életet élni partnerével. Talán nem ilyen közismert, de férfiakkal is előfordul, hogy hiába kívánatos, szép az a nő, akivel megosztják életüket, az ágyban valahogy még sincs kedvük ezt tettekkel is kifejezésre juttatni. A partner pedig ­ legyen szó akár nőről, akár férfiról ­ többnyire beletörődik a helyzetbe, így egyre ritkulnak, rövidülnek a szeretkezések. Ráadásul mindeközben az a fél, aki örömét lelné a szexben, gyakran bűntudatot érez: olyasvalamit kényszerít a társára, amihez annak semmi kedve. Ha erős a kötelék a partnerek között, kibírja a kapcsolat, egyszerűen keresnek más közös szórakozást. Ha kevésbé érett emberek között merül fel ez a probléma, viták, veszekedések tartós forrásává válhat

AZ ORGAZMUS NEM MINDEN!

Pedig aki csak egyszer is megtapasztalta, tudja, hogy a szeretkezés kimeríthetetlen öröm- és energiaforrás, amely vitathatatlanul az orgazmusban éri el a tetőpontját. Ez olyan közelséget, intimitást hoz létre két ember között, ami egyébként nagyon ritkán jöhet létre.

Persze a szex nem kötelező. Szerencsére. Orgazmus nélkül is megélhetünk magas életkort, lehetünk teljesen egészségesek, sőt elégedettek és boldogok. De ­ hacsak nem köt például vallásos fogadalom ­ miért ne próbálhatnánk ki? Elvégre minden új élmény egyben tapasztalat is, amelynek révén eddig ismeretlen oldalunkat fedezhetjük fel, és közelebb kerülhetünk embertársaink megértéséhez is. Ha pedig már elhatároztuk magunkat, íme néhány tipp, hogyan tehetjük felejthetetlenné a páros együttlétet.

Első és legfontosabb szabály: csak azzal osszuk meg ágyunkat, akit tényleg szeretünk és kívánunk! Ha elengedjük magunkat, és ösztöneinkre hallgatunk, egyszerűen nem tudunk hibázni! Minden mintha magától történne...

Pihenjük ki magunkat előtte! Hangolódjunk rá az együttlétre! Segíthet ebben például egy közösen elfogyasztott romantikus, gyertyafényes vacsora, vagy séta a holdfényben, közös fürdő, egymás simogatása, maszszírozása, kellemes, lágy zene stb.

Ha már évek óta együtt vagyunk partnerünkkel, jót tesz, ha kiszabadulunk egy kicsit a megszokott keretek közül: utazzunk el valahová, ahol eddig még nem jártunk, vagy próbáljunk ki valami újdonságot közösen! Közben újra felfedezhetjük, amiről már-már elfeledkeztünk: micsoda nagyszerű, izgalmas ember a társunk!

Ha mindezek ellenére nem működne a dolog, keressünk fel egy orvost/természetgyógyászt, hogy kizárhassuk a szervi okokat. Ha nem találnak semmit, annál jobb! Ez esetben itt az ideje, hogy elkezdjünk "edzeni"!

IRÁNY A "GÁT"!

Gyakran azzal froclizzák a testépítőket, hogy bármilyen formásra gyúrják is magukat, mégiscsak van egy olyan izom, amellyel nem tudnak mihez kezdeni. Óriási tévedés! A medence izomzatát éppúgy lehet ­ és szükséges is ­ edzeni, mint bármely más harántcsíkolt vázizmot. Íme néhány gyakorlat nők részére:

Simogassuk körkörösen egyik kezünkkel mellünket, miközben másik kezünkkel a csiklóra fejtünk ki nyomást. Majd húzzuk össze a medenceizmokat, és számoljunk tízig. Lazítsunk, aztán ismételjük meg a gyakorlatot a másik mellel is. Összesen végezzük el 20-szor!

Ha még nem tudjuk akaratlagosan megfeszíteni a medenceizmokat, próbáljuk meg a következőt! Vizelés közben szakítsuk félbe egy kis időre a vizelet sugarát úgy, hogy egyetlen csepp se távozzon mindaddig, amíg újra el nem ernyesztjük a megfelelő izmokat!

Hogy miért olyan fontos a medence izomzata? Azok a nők, akik számára az orgazmus elérése nehézségekbe ütközik, gyakran nem tudják megfelelően összehúzni a gát körüli izmokat. Ez az állapot általában egy korábbi szülés eredménye vagy gátlások következtében lép fel. A megfelelő izmok tréningje sokat javít a helyzeten, lehetővé teszi, hogy egészséges, kiegyensúlyozott nemi életet éljünk.

Persze férfiak esetében is fontos a medence izmainak megfelelő állapota. Számukra a következő gyakorlatokat ajánljuk:

1. Emelés: próbálja meg a medenceizomzat összehúzásával kissé megemelni a péniszét, illetve a heréit! Ha mutatóujját a herezacskó és a végbélnyílás közti területre helyezi, világosan érezheti az izomzat összehúzódását.

2. Hintaguggolás: guggoljon le, minél mélyebben, miközben a sarka a földön marad! A két könyökét vegye a térdei közé, majd ebben a helyzetben hintázzon előre-hátra! A gyerekek maguktól is gyakran végeznek ilyen és ehhez hasonló "gyakorlatokat" önmaguk szórakoztatására.

Mindkét nemnek hasznára válhat, ha először egyedül ismerkedik saját testével, felfedezi az erogén zónákat, megfigyeli, melyik ingerlés milyen hatással van rá, mitől jön izgalomba és így tovább... Sokak számára a maszturbáció nem pótlék, hanem értékes kiegészítője a partnerkapcsolatnak. Érdekes tény, hogy míg a nők negyede minden maszturbáláskor orgazmust ér el, partnerrel ez jóval ritkábban sikerül. "A szerelem egyedül nem megy", ezért a maszturbálás közben felfedezett, különösen kellemesnek talált mozdulatokat érdemes megmutatni a partnernek, ez jót tesz a közös aktusnak, új színekkel gazdagítja a már meglevő palettát, és feltehetően javít az orgazmusarányon is.

JÖHET A MAGASISKOLA?

Ezt a hatnapos programot azoknak a pároknak ajánljuk, akiknek problémát jelent a szex élvezete, és elhatározták, hogy közös erővel változtatni akarnak a helyzeten.

Először is: beszéljék meg őszintén, ki mit vár a szeretkezéstől, a partnerétől; mi az, ami jólesik neki, mit szeret, illetve mitől tart, és mi zavarja szeretkezés közben! Ne vitatkozzanak, fogadják el, amit a másik mond, fogadják el a partnert olyannak, amilyen!

1. nap

Fürödjenek vagy zuhanyozzanak együtt! Merüljenek el a meleg vízben, szappanozzák be egymás testét, mossák meg a másik haját illatos samponnal! Minden érzékükkel figyeljenek a másikra: szívják be az illatát, simogassák végig a testét, figyeljék meg az apró részleteket! Milyen fény csillan a szemében? Mit mond a mosolya? Milyenek a vonásai? Milyen tapintású a bőre? Milyen a hajának esése?

Ha befejezték a fürdést, egy puha törülközővel dörzsöljék végig a másik testét, majd testápolóval vagy olajjal kenjék be!

2. nap

Gyengéden masszírozzák meg egymást! Először a talpat, a lábujjakat, az egész lábfejet, majd a lábszárat egészen a térdig. Ezután következhet a kéz, a kar, a vállak, a hát és a nyak. A többi testrész egyelőre tabu!

3. nap

Simogassák egymás testét azokon a helyeken, ahol előző nap masszírozták! Előbb tenyérrel érintsék meg, majd finoman, csak ujjheggyel cirógassák a partnerüket!

4. nap

Emlékszik még arra, amikor először csókolták meg egymást? Milyen gyengéden közelítettek egymáshoz, milyen finoman, lágyan ért össze az arcuk, milyen borzongás futott végig csók közben a testükön? Próbálják meg újra! Csókolózzanak úgy, mintha először tennék!

5. nap

Az utolsó próba: simogassák egymás testét, most már tetszőleges helyen, de ne menjenek messzebbre! Még akkor sem, ha nagyon nehezükre esik már fékezni magukat! Kipróbálhatják a koreai masszázst: a férfi simogassa körkörösen partnernője melleit ­ a balt az óramutató járásával megegyező, a jobbat pedig ellentétes irányban, legalább 36 kört leírva! (Akár 360-ig is elmehetnek, ha bírják...)

6. nap

És mi történik a hatodik napon?... Szavak helyett inkább azt javasoljuk: próbálják ki, meglátják! A fenti programtól persze el lehet térni bizonyos pontokon, a lényeg a fokozatosságban rejlik. És mindez nem csak a kezdőknek ajánlott. Bárki kipróbálhatja életkortól, tapasztalatoktól függetlenül.

Érdemes!

JÓ TUDNI
  • A nőknek is van erekciójuk. A csikló előemelkedik és megduzzad. Ha ez elmarad, a nők is "impotenssé" válhatnak.
  • Néhány nő szinte ejakulál. Az orgazmus során több nő hüvelyéből és/vagy húgycsövéből tojásfehérjeszerű, áttetsző váladék ürül.
  • Nem minden férfinek, akinek volt erekciója, volt orgazmusa is ­ bár a kettő együttes előfordulása férfiaknál gyakoribb, mint a nőknél.
  • Az orgazmusra való képtelenség mindkét nemnél a frigiditás és az impotencia leggyakoribb oka. A szőrösebb testű férfiaknak nagyobb eséllyel lehet többször egymás után orgazmusuk, mint a "feminisebbeknek" (nőiesebbeknek).
| orgazmus, szex, G-pont
2002-07-25 15:38:28
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop