A szerelem iskolája

Bár a szexuális forradalom már évtizedekkel ezelőtt lezajlott, a szexuális örömök terén azóta sem történt érzékelhető változás. Ez azért is sajnálatos, mert a bűntudat és frusztrációmentes szerelem a leghatékonyabb és a legtermészetesebb orvosságnak számít a testi és a lelki stressz leszerelésében, feloldásában. Tanuljunk meg teljes odaadással szeretni! Ehhez segítséget nyújthat a tantra, a tabuk nélküli szerelem.

szerelem, szex, tantra | Ideál - Reforméletmód magazin   Celsus Kft. | Marton, G.
Szeretkezés után gyakran teszi fel magának ezt a kérdést: valóban mindennek éppen így kellett történnie? Gyakran érzi magát kielégítetlennek azért, mert a partnere már kielégült, még mielőtt ön a csúcsra jutott volna? Már egy igennél is javasoljuk mindkettejüknek, hogy legalább egy keveset foglalkozzanak a tantrával, a szerelem iskolájával.

A tantra úgy 7000 évvel ezelőtt született Indiában, a hindu Síva isten és társnője, Sakti istennő kultuszának köszönhetően. Sívát a legmagasabb extázis állapotában lévő tiszta tudat, Saktit pedig a tiszta energia megtestesüléseként tisztelik. A tantra az egész teremtést erotikus szerelmi aktusként szemléli. A tantra testtudatos, érzéki, élénkítő, izgató, legfőbb célja pedig a szexualitás legkielégítőbb módjának elérése. A nyugati világ a szexualitást másként látja. Főleg a kereszténység helyezett el rengeteg csapdát az örömteli szerelem élvezetébe.

TÉVHITEK

Még mielőtt azonban belevágnánk az első tantraleckébe, foglalkoznunk kell a civilizációnkban keletkezett, teljesen hibás szexuális mítoszokkal is.

Első mítosz: A szex a nemzést és nem a vágyat szolgálja. A testellenes egyház tévedett. A szexszel természetesen lehet gyermekeket nemzeni, de a szex elsődlegesen természetünk egyik elemi része, amely nem kisbaba után áhítozik elsősorban, hanem egy vágy teljes kielégülése után.

Tanács: legyünk természetesek. Istennek még mindig ez tetszik a legjobban.

Második mítosz: A szex illetlen. Ez is az egyház ítélete, és ugyancsak helytelen. A szex reprezentálja a libidót, a legerősebb testi energiák egyikét. Miért lennének ezek az Istentől kapott energiáink hamisak vagy netán illetlenek? Aki jól használja őket, az nemcsak új életet, hanem harmóniát is teremthet: önmagában és társában egyaránt.

Harmadik mítosz: A szexnél az orgazmus a legfontosabb. A férfiak gyakran látják ezt így, és sajnálatosan mára már sok nő is átvette ezt a gondolatot. A szex a szerelem része, és a szerelem gyengédséget, simogatást, ölelést és becézést jelent. Egyúttal segít önmagunkat érezni, szeretni, becsülni is. Hatására tehát olyan érzések keletkezhetnek, amelyek az orgazmushoz hasonlóan izgatóak, felmagasztalnak, felemelnek.

Negyedik mítosz: A vágy mindig függ a partnerünktől. Ez tökéletesen hamis elképzelés. Aki ebben hisz, az nem talál örömet az örömben, hanem a szex helyett gondoskodást akar. A tantraoktatók nem győzik hangsúlyozni: "Mi, és csakis egyesegyedül mi vagyunk felelősek a szexuális vágyainkért. Ez a felismerés az első lépés a szexuális eksztázis művészetének az elsajátítása felé."

Ötödik mítosz: "Én pontosan tudom, hogyan izgathatom fel a partneremet." Ezt elsődlegesen azok a férfiak hiszik így, akik a partnernőjük mellét és klitoriszát néhány percig simogatni szokták. De ezt hiszik azok az asszonyok is, akik társuk péniszét maszírozzák egy kis ideig. Ez is helytelen szemlélet. A beteljesült szexhez, és magához a vágyhoz is, ezeknél az egyszerű mechanikai fogásoknál lényegesen több dolog szükséges. Ide tartozik ugyanis még többek között a bizalom, a nyíltság, a kreativitás, a játékosság és az élvezet is. Ráadásul, ami ma felizgat, lehet, hogy holnap közömbös, ezért fontos az odafigyelés és a rugalmasság, a leleményesség.

TANTRATÖRVÉNYEK

A tantrában semmi sincs, ami tilos lenne. Mindaz, amit az ember megtapasztal, egy alkalomnak számít a szellemi gyarapodás terén. Mától igyekezzünk gyarapodni, fejlődni e téren! A tantra fogásaiba, titkaiba való beavatás első lépéseinek megtételében az alábbiakban igyekszünk segítséget nyújtani. Mindehhez öt megszívlelésre érdemes törvényt ajánlunk a figyelmébe.

Első törvény: A szerelemhez mindenekelőtt önmagunkat kell szeretni. Aki tudja szeretni saját magát, megérdemli az eksztázis megtapasztalását - ez alól pedig senki sem kivétel! Szeressük magunkat, és ettől érzelmileg képesek leszünk kiteljesedni. Ezt követően szívesebben fogunk adni, de könnyebben tudunk elfogadni, kapni is. Ez a lelki szabadság a valódi partnerkapcsolatok alapja.

Második törvény: Felejtsük el a bűntudatot! Mivel és mit árthatnánk partnerünknek? Semmit sem, hiszen az igazi partneri viszony önkéntes. Szabaduljunk meg az effajta terhektől. Bocsássunk meg magunknak és partnerünknek is minden kisebbnagyobb hibát és gyengeséget. Lapozzunk egyet, s kezdjünk új életet!

Harmadik törvény: Élvezzük a spontaneitást! Mindannyiunknak meg vannak a magunk kis jól bejáratott fogásaink, amelyeket újból és újból alkalmazunk a szexnél. Tegyük szabaddá a szívünket és a lelkünket. Engedjük meg magunknak az új dolgok kipróbálásának a szabadságát! Nem azért, mert az új, hanem mert egy ilyen újdonságra épp megfelelő a hangulat. Szex mindig csak az ágyban? Miért nem a konyhában, az erdőben vagy egy mezőn? A megszokás bénít, unalmassá és élvezhetetlenné teszi a nemi örömöket. A változatosság testileg és lelkileg rugalmassá tesz, megőrzi a fiatalságot.

Negyedik törvény: Az érzéki vágy gondoskodást igényel. Teremtsünk megfelelő hangulatot és meghitt körülményt a fesztelen és oldott szexuális kapcsolatra. Legyen naponta legalább egy szabad óránk a partnerünkkel, amikor csókolhatjuk, simogathat juk. Ne várjuk meg a lefekvés idejét. Mert akkor ránk tör a fáradtság, és elillan az érzéki vágy.

Ötödik törvény: Legyünk odaadóak! Sokaknak nem világos, mit jelent az odaadás, és azt gondolják, hogy a személyiségük egy részét kell ezért ilyenkor föláldozniuk. Az odaadás a tantrikus szemléletben azt jelenti, hogy magunkat valakinek tökéletesen megnyitjuk, tehát valakinek a legteljesebben feltárulkozunk. Minden gondolatunkkal, minden testrészünkkel, minden pórusunkkal. Semmi sem tabu azért, mert az ember magát eközben vesztesnek avagy kiszolgáltatottnak érezhetné. Aki meg akar nyílni, annak oltalmazva kell magát éreznie. Ezért vegyük partnerünket tíztizenöt percre meztelenül a karjainkba. Nem kell közben beszélni, csak érezni, simogatni, becézgetni. A testkontaktus rendkívül fontos a bizalom kialakításához. Gyakorlat: az egyik fél fekszik, a másik ráborul, hozzásimul - fenékkel, lábszárral, mellel, kézzel és lábbal. Természetesen gyengéden, és a nemi szervek behatolása nélkül.

Hatodik törvény: Ismerjük meg érzékeinket! Végezzük el az alábbiakban ismertetett érékfejlesztő gyakorlatokat!

ÉRZÉKI JÁTÉKOK

Illatok: A tantrista szerelmi szertartás során a nők hét különböző illatot használnak testükön: jázminolajat a kézen, pacsulit a nyakon és az arcon, ambróziát a mellen, levendulát a hajon, mósuszt a nemi szervek tájékán, szantált a combon és sáfránykivonatot a lábon.

Szájpadlás: A tantra szerint itt található az egyik erotikus "tűzfészek". A nőknél a szájpadlás közvetlen összeköttetésben áll a csiklóval. A tantrában járatos nők orgazmus közben a szájpadlásukra helyezik a nyelvüket, ezzel mintegy megnyitva a szexuális energiák áramlásának útját. A szájpadlás érzékenységét fejleszteni lehet! Nyomjuk a nyelvünket a felső fogsor tövéhez, és lassan húzzuk hátra a szájpadlásunkhoz.

A szerelem kígyója: A tantrában a szexuális energia szimbóluma az összetekeredett kígyó. A kígyó ott szunnyad minden férfiban és nőben a gerincoszlop végénél. Amíg a kígyó alszik, nemcsak a szexuális, hanem minden egyéb érzelmi képesség is alszik. Orgazmuslégzés: Ha úgy érezzük, már közel vagyunk az orgazmushoz, lélegezzünk lassan, egészen mélyen a gyomorba, majd fújjuk ki a levegőt, amilyen erősen csak tudjuk. Ha a légzést tudatosan alkalmazzuk, hosszabb és intenzívebb orgazmusban lehet részünk.

ÉRZÉKFEJLESZTŐ GYAKORLATOK

Legelőször is az erogén zónákat iskolázzuk. Ehhez valaki kösse be a szemét. Ezután a másik kezdje el őt gyengéden és szeretetteljesen simogatni, úgy tízhúsz percen keresztül - figyelem, a nemi szervek most tabunak számítanak! Amíg a bekötött szemű partner úgy érzi, hogy jól esik neki az érintés, s ott, ahol azt kellemes borzongás követi, addig elidőzhetünk egy helyen.

Ezután jön a hallás képzése. Megütünk egy csészét, egy harangot, egy poharat. Bekötött szemű társunknak nem kell kitalálnia, mit hall. Neki csupán intenzíven kell figyelnie a csengésre, hogy kitalálja, mit vált ki az a testéből: örömet, ijedtséget, jó érzést stb.

A szaglás iskolázása: odanyújtunk partnerünknek egy rózsát, egy almát, egy banánt vagy egy parfümöt. Most sem kell neki találgatnia. Az egésznek az a lényege: miközben érzi az illatokat, aközben kitalálja, hogy mit tesznek azok a testével, hogyan reagál reájuk.

Az utolsó érzékgyakorlat a szájpadlás, az ízlelőbimbók "ingerlése". A bekötött szemű társ szőlőt (például pezsgőbe mártottat), mézet, húst, krumplit kóstol meg. Minden egyes harapás egy-egy íz megtapasztalása. Legvégül pedig beszéjük meg az átélt élményeket, érzéseket. Így válik világossá és egyértelművé, hogy partnerünk érzékei mire és hogyan reagálnak. Ezt a mindkét fél számára tanulságos, az érzékekkel folytatott játékot "játsszuk" újra másnap, természetesen szerepcserével!

| szerelem, szex, tantra
2002-07-25 12:00:25
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop